Отидете към основна версия

3 617 30

Германия отпадна на второ поредно световно първенство още в групите

  • германия-
  • коста рика-
  • катар 2022

„Бундестима“ е поредният фаворит, който си тръгва рано-рано от надпреварата

Снимка: БГНЕС

Коста Рика и Германия завършиха 2:4 в края на груповата фаза в Катар, което означава, че двата тима ще се приберат у дома преждевременно, но, ако за „островитяните“ това бе очаквано, то за „Бундестима“ си е истински шок и то за второ поредно световно първенство.

Серж Гнабри откри резултата за германците още в 10' и изглеждаше така, сякаш тимът му се готви за разгром, защото имаше да преследва головата разлика на Испания след онова 7:0 в първия кръг над костариканците.

Мачът обаче навлезе бавно в ритъм, който не вещаеше голеада от страна на европейците, а дори през второто полувреме се стигна до пълен обрат след попаденията на Елцин Тахеда и Хуан Варгас. Това щеше да значи, че Коста Рика ще продължи напред с оглед развитието на срещата между Япония и Испания и тамошния обрат на „самураите“ до 2:1.

Вместо това Кай Хаверц вкара два гола и преобърна отново хода на събитията и заедно с другата резерва - Никлас Фюлкруг, оформиха крайното 2:4.

Германия обаче трябваше да търси победа с поне със 7 гола разлика, за да повтори това, което направиха испанците и тогава да се гледа дисциплината, но за всички отдавна бе ясно, че този германски тим не е способен на подобен подвиг.

Така заедно с Коста Рика двата тима ще събират куфарите тази нощ и още утре всички ще са по домовете си, за да догледат Мондиала по телевизията, докато Япония и Испания ще се наредят сред най-добрите 16 тима на планетата.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.

Свързани новини