Отидете към основна версия

2 743 15

Груповата фаза доказа на Испания и Хърватия, че не са никакви фаворити на 1/8-финалите

  • испания-
  • хърватия-
  • катар 2022-
  • япония-
  • мароко

Двата тима все пак си свършиха работата и ще се надяват на по-силни мачове за напред

Снимка: БГНЕС

Едва ли е изненада за някого, че Испания и Хърватия се класираха на 1/8-финалите на световното първенство по футбол в Катар, но надали мнозина са очаквали, че ще го сторят със сетни усилия в конкуренцията съответно на Япония, Германия, Коста Рика, Мароко, Белгия и Канада. Фактите обаче са такива, че два от най-добрите отбори в Европа за изминалите 20 години не могат да се похвалят със статута на фаворити за фазата на елиминациите.

Причината за това ни твърдение е, че японците и мароканците са две от най-големите изненади тази година. И двете нации спечелиха своите групи, като нанесоха поражения на именития „Бундестим“ и „червените дяволи“.

В първия елиминационен кръг Япония ще се изправи срещу Хърватия, а Мароко ще мери сили с Испания. На хартия всичко щеше да е ясно, ако игнорираме представянето на отборите дотук, но добре, че футболът не се играе на хартия.

Остава на 2 декември да разберем победителите и губещите в групите G и H, където вече Бразилия и Португалия си гарантираха своите места, но все още имат думата за подреждането на Швейцария, Камерун, Сърбия, Гана, Южна Корея и Уругвай.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Свързани новини