Отидете към основна версия

17 996 8

Кличко се разправи и с Поветкин, чака Кобрата

  • кличко-
  • кобрата-
  • поветкин

Българинът е претендент номер 1 за пояса на шампиона

Снимка: БГНЕС

Владимир Кличко защити световната си титла след като победи претендента Александър Поветкин по точки.

Украинецът стоеше по-доре от своя съперник и записа 61-ата си победа на професионалния ринг и нанесе първо поражение на руснака.

След този успех пък Кличко почти сигурно ще трябва да се изправи срещу българина Кубрат Пулев в следващата си защита на титлата.

Кличко запази четирите си поясa и остава световен шампион в тежка категория, но успехът на украинецa не дойде само с шампионски стил, а с мръсни номера и хватки далеч от бокса.

Още в третия рунд руснакът падна в нокдаун. В 7-ия рунд съдията Луис Павон зачете цели три нокдауна, два от които обаче не бяха редовни. Кличко просто избута с борчески прийоми съперника, който губеше равновесие.

Всъщност въпросните прийоми преобладаваха над точните точкови удари, което логично предизвика бурни освирквания в залата в руската столица.

След деветия рунд представителят на домакините вече нямаше съпротивителни сили и започна по-често да инкасира убийствените леви прави на Кличко. Украинецът от своя страна остана верен на тактиката си, включваща чести клинчове и накъсване на боя. Освен това в заключителните части той бе и видимо по-свеж.

Българинът Кубрат Пулев, който спечели правото да претендира за световната титла след победа над Тони Томпсън, наблюдава на живо в залата битката между двамата боксьори. Кобрата ще се изправи срещу победителя Кличко в средата на следващата година с амбицията да донесе шампионския колан в България.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини