Отидете към основна версия

966 0

Челси се измъчи срещу четвъртодивизионен отбор за Купата на Лигата

  • афк уимбълдън-
  • челси-
  • футбол-
  • купата на лигата-
  • карабао къп

Маурисио Почетино даде почивка на някои играчи, но други от основния състав играха, поради контузиите на немалко футболисти

Челси се класира за третия кръг на турнира за Купата на Лигата – „Карабао Къп“, след трудна победа с 2:1 у дома над четвъртодивизионния АФК Уимбълдън. Маурисио Почетино даде почивка на някои играчи, но други от основния състав играха, поради контузиите на немалко футболисти. Рахийм Стърлинг не бе в групата, а Чилуел и Тиаго Силва останаха на пейката.

Гостите стреснаха феновете на „Стамфорд Бридж“, след като поведоха с гол от дузпа, която бе направена от вратаря Роберт Санчес. Стражът се размина с топката при центриране и връхлетя върху съперник, което означаваше наказателен удар. Джеймс Тили стреля в средата на вратата и откри в 19-ата минута.

Впоследствие Сините заиграха по-добре, въпреки промените в състава си и в добавеното време на първата част изравниха. Този път Нони Мадуеке спечели дузпа, която сам превърна в гол.

След паузата Челси натисна, а и съперникът сякаш се поизмори. Домакините трябваше да чакат до 72-ата минута обаче, за да стигнат до триумфа. Вратарят на Уимбълдън изрита топката в съотборник при опит да я изчисти, влезлият от пейката Енцо Фернандес стигна пръв до нея след рикошета и я прати в мрежата за 2:1.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини