Last news in Fakti

31 Август, 2023 08:30 2 154 0

Вече са ясни всички участници в групите на Шампионската лига

  • футбол-
  • шампионска лига-
  • резултати

Свободните места в турнира на богатите бяха запълнени от ПСВ Айндховен, Антверп и ФК Копенхаген

Вече са ясни всички участници в групите на Шампионската лига - 1

Снощи се изиграха последните три мача от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. Свободните места в турнира на богатите бяха запълнени от ПСВ Айндховен, Антверп и ФК Копенхаген.

Най-голям интерес предизвикваше сблъсъкът в Нидерландия. Равенството 2:2 преди седмица даваше шансове и на двата отбора, но днес ПСВ не остави никакво съмнение, че повече заслужава място в групите и разгроми съперника си с 5:1. По този начин "филипсите" си отмъстиха на шотландския гранд за отпадането на същия етап миналата година и ще играят в същинската фаза на ШЛ за първи път от 2018 година.

Дебют в групите ще направи Антверп. Тимът, воден от Марк ван Бомел, спечели гостуването си на АЕК с 2:1 и с общ резултат 3:1 елиминира гръцкия шампион. Антверп поведе в 73-ата минута с попадение на Жирано Керк, резервата Серхио Араухо изравни в края на редовното време, а Мижел-Анже Баликиша донесе триумфа на белгийците.

ФК Копенхаген също трябваше да трепери до последните секунди. Датският първенец и Ракув приключиха 1:1 на "Паркен" и това беше достатъчно на домакините да продължат към групите, след като в първия мач се наложиха с 1:0. Денис Вавро даде преднина на ФК Копенхаген в 35-ата минута, а Лукаш Зволински изравни в 87-ата, но поляците не успяха да се доберат до продължения.

Жребият за груповата фаза ще бъде изтеглен утре в Монако.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА