Отидете към основна версия

13 799 43

Йордан Лечков "изби рибата"

  • спорт

Лечков с много тежки думи за Любомир Ганев и волейбола

Снимка: БГНЕС

"Ето волейбола насила Любо Ганев го сложиха, да не би да има резултат?", е част от изказване на ръководителя в БФС Йордан Лечков.

Лечков говори пред Дарик. Това заключение "насила" няма да го коментирам. Но!

През 2023 година България стана трета на Световно първенство за младежи по волейбол, 5-та на Световно за юноши и 2-а на ЕП за момчета до 17 години.

Наскоро А-тима ни завърши олимпийските квалификации с 4 победи и 3 поражения в първия турнир за мъже на национално ниво на 16-годишния суперталант Симеон Николов.

Междувременно А-националният тим на България по футбол е категорично последен във временното класиране на квалификационна група за Евро 2024.

Резултатите на футболните ни младежи, юноши и момчета са несъпоставими с тези във волейбола. Тук според мен причината не е в талантите, а в ръководителите.

Но във волейбола не са излезли да обясняват как до 1-2 години националите при мъжете ще станат много по-добри (Георги Иванов от БФС направи подобно футболно изказване) или как Борислав Михайлов няма големи постижения начело на БФС. "Сложен" на поста по желание, а не насила.

От ръководството на Футболния съюз да атакуват с думи волейболната ни централа към 2023 година. Смятам казано на жаргон, че - Лечков изби рибата в отрицателен план с тази си теза.

Знам, че на Европейското по волейбол за мъже тази година нашите национали се провалиха. Но бяхме съдомакини на този форум, нещо, което във футбола едва ли ще се случи скоро. А стратегията на БФВ да наблегне толкова много върху подрастващите може да ни изведе там, където никога не сме били във волейбола за мъже (а май и въобще в отборните спортове при мъжете) - на първо място на Световно, Европейско, Световна лига/Лига на нациите или Олимпиада. Времето ще покаже, но надеждите са големи.

Волейболна България има страхотни основи за бъдещето. А така ли е за футболна България? Нека ръководителят Йордан Лечков се съсредоточи върху това.

А личното ми мнение е, че е най-добре да подаде оставка в БФС. От 19 години не сме играли на голям форум за мъже (скоро ще станат над 20 г.), а той е сред управляващите в централата. Май е време други хора да са начело на БФС.

Коментар на Тервел Илиев

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 88 гласа.

Свързани новини