Отидете към основна версия

1 349 0

Бразилия и бразилският футбол изправени пред огромен удар

  • бразилия-
  • фифа-
  • футбол-
  • бразилски футбол

ФИФА е загрижена за предстоящите избори на президент на бразилската централа на мястото на Едналдо Родригес, които са насрочени за януари 2024 г.

Международната футболна федерация (ФИФА) предупреди Бразилската футболна конфедерация (CBF) за възможни санкции, включително отстраняване от участие в международни състезания, поради потенциална намеса в избора на новия ръководител на организацията, съобщава AP.

ФИФА е загрижена за предстоящите избори на президент на бразилската централа на мястото на Едналдо Родригес, които са насрочени за януари 2024 г. Световната футболна организация смята решението за неоснователно и заплашва да наложи санкции на конфедерацията, включително отстраняване на бразилския национален отбор от участие в международни турнири. Клубният футбол също може да пострада сериозно и да бъде забранено на местните тимове да участват в международни състезания.

„Това също ще означава, че представителите, отборите и клубовете на CBF вече няма да имат право да участват в международни състезания, докато спирането е в сила“, се казва в писмото.

На 7 декември съдът в Рио де Жанейро отстрани Родригес от работа за CBF. ФИФА смята това решение за нарушение на собствената си харта за ненамеса на държавните органи.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини