Отидете към основна версия

2 713 2

На Острова: Бербатов има талант, но няма сърце

  • димитър бербатов-
  • фулъм-
  • талант-
  • критика-
  • медии

Авторът на статията Бен Уелч не спести критиките си към Бербатов

Снимка: БТА/ AP

Без съмнение Димитър Бербатов е един от най-талантливите играчи, раждали се пред последните десетилетия у нас. Много често обаче бившият играч на ЦСКА е остро критикуван за незаинтересованото си поведение и липсата на мотивация на терена.

Авторитетното британско списание „FourFourTwo“ остро разкритикува нападателя за представянето му по време на последния мач на Фулъм, загубен катастрофално у дома от Съндърланд с 1:4 в последния кръг от Висшата лига. Бербатов изигра 90 минути, но не успя да помогне на „котиджърс“ да спечелят трите точки, жизнено важни в борбата за оцеляване.

„По отношение на природния талант, не са много играчите, които го имат повече от Димитър Бербатов. Първото докосване на българина е толкова добро, че се чудиш дали има лепило на обувките. Когато играта му върви, той е „елегантен убиец“, способен да смаже противниковия отбор дори без пот. Когато нещата куцат, обаче, спокойно може да се прибере в съблекалнята и да запали от любимите си цигари“, пише изданието по адрес на нападателя, който има четири гола от началото на сезона във Висшата лига.

Авторът на статията Бен Уелч не спести критиките си към Бербатов: „Наблюдавайки мързеливото ми и егоистично представяне срещу Съндърланд не остава нищо друго освен да изразя критиката си към него. Когато си заплашен от изпадане, трябва да дадеш всичко от себе си. Бербатов има нужните умения, но няма сърце за това. Вместо да даде всичко от себе си за каузата, той се разхожда по терена и ръкомаха на съотборниците си“, се казва в статията.

Уелч отбелязва още, че Бербатов е изпуснал две чудесни възможности за гол, губейки четири единоборства и извършвайки четири нарушения. Фулъм е само на 1 точка от зоната на изпадащите във временното класиране на английската Висша лига.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Бербатов се връща в Тотнъм?

    Президентът на Тотнъм Даниел Леви е твърдо решен да върне Димитър Бербатов на „Уайт Харт Лейн“, въпреки че старши-треньорът на „ш ...
    20.01.2014
    1 642
    1
  • Ще остане ли Бербатов на „Крейвън Котидж”?

    Преброени ли са дните на Димитър Бербатов във Фулъм? Този въпрос интересува феновете на „котиджърс” и всички, които следят отблизо игра ...
    21.12.2013
    2 043
    1
  • Несъстоялата се кариера на Бербатов

    Димитър Бербатов е несъмнено най-успешният български футболист от последното поколение на родния футбол. Той несъмнено направи феноменална кариера ...
    03.12.2013
    2 969
    6