Отидете към основна версия

899 4

Ден първи от изграждането на новия стадион на ЦСКА - ВИДЕО

  • цска-
  • изграждане-
  • нов стадион-
  • дейности-
  • техника-
  • видео

Още снощи изпълнителят и разположил техника на обекта

Първите дейности около изграждането на новия дом на ЦСКА вече са факт.

Още снощи изпълнителят на втората фаза от модернизацията на съоръжението е разположил багери, фадроми, камиони и фургони на площадката.

Около месец ще отнеме целият процес по изкопна дейност и подготовка за монтаж на стоманобетоновите конструкции. Самите конструкции вече се изработват извън зоната на парка, в завод на изпълнителя „Главболгарстрой“, за да могат да бъдат монтирани без да създават неудобство на столичани.

На място тази сутрин процеса по стартиране на реконструкцията проследиха изпълнителният директор на ЦСКА Радослав Златков, представителите на дружество „Спортни имоти Българска армия“ Ангел Борисов и Георги Банов, както и директорите на ЦСКА Михаил Александров, Филип Филипов и Стоян Орманджиев. Припомняме, че вторият етап от реновационните дейности на стадиона ще отнеме 12 месеца, а завършването на целия проект - 18 месеца. Планирано е освобождаване на 40 дка за обществено ползване в парк „Борисова градина“, което ще включва създаване на зелени площи и алеи, както и засаждане на над 300 нови дървета. Подробности ще бъдат съобщавани при напредване на дейностите, когато ще бъде организиран и достъп на медиите до обекта.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.

Свързани новини