Отидете към основна версия

714 1

Дузпа реши спора между Септември София и Спартак Варна

  • първа лига-
  • спартак варна-
  • септември-
  • септември софия-
  • дузпа

Мачът бе последен от 10-и кръг в Първа лига

Кадър: Diema Sport

Спартак Варна победи с минималното 1:0 Септември в София. "Соколите" се върнаха към успехите с гол от дузпа на Ахмед Ахмедов.

Първата интересна ситуация се откри пред гостите от Варна. Ахмед Ахмедов отклони топката към Антонио Вутов, а атакуващият футболист се озова на отлична позиция, за да открие резултаста в петата минута, но стражът на домакините се намеси на ниво.

Секунди по-късно Митко Митков отговори с удар с левия крак от много далечна дистанция, но Мартин Величков се справи с изпълнението на младия футболист.

До края на полувремето нямаше опасни положения и Септември и Спартак Варна се оттеглиха при резултат 0:0.

В 57-ата минута Ромееш Ивей центрира и сложи топката на главата, но нападателят на "соколите" не реализира от чиста позиция, въпреки че бе абсолютно непокрит.

В 64-ата минута гостите спечелиха дузпа. Георги Върбанов игра с ръка в наказателното поле при битка с Ахмед Ахмедов, а главният съдия Мариян Гребевнчарски отсъди наказателен удар. Зад топката застана Ахмед Ахмедов, който не остави шансове на Димитър Шейтанов.

Десет минути след това Кристиан Илич пусна великолепен пас вляво към Виктор Митев, който бе на чиста позиция и шутира по диагонала, но топката премина на сантиметри от левия страничен стълб на Септември.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини