Отидете към основна версия

1 033 15

Септември София подхлъзна ЦСКА

  • септември софия-
  • историческа победа-
  • цска-
  • софия-
  • първа лига-
  • кръг-
  • efbet лига-
  • бертранд фурие

Победата е първа за "септемврийци" над "червените"

Снимка: БГНЕС

Септември постигна историческа първа победа за първенство срещу градския опонент ЦСКА София, след като в мач от 11-ия кръг на efbet Лига надделя на Националния стадион "Васил Левски" с 1:0. Автор на единственото попадение бе Бертранд Фурие в 38-ата минута, а изгонен с втори жълт и съответно червен картон в края на срещата бе Митко Митков.

В 16-ата минута след пробив отляво на Матиас Фаетон топката достигна до непокрития в наказателното поле на Септември Илиан Илиев, който стреля с глава в аут.

В 24-ата минута след центриране на корнер от страна на Митко Митков Борислав Рупанов успя да се измъкне от защитниците на ЦСКА София и да стреля с глава, но не намери очертанията на вратата зад Густаво Бусато.

Три минути след това Мика Пинто опита амбициозно да стреля от далечна дистанция, но шутът на национала на Люксембург не затрудни Димитър Шейтанов, който улови.

В 38-ата минута Септември поведе в резултата. Асен Чандъров поде контраатака от половината на гостите, напредна с топка в крака и опита да прокара кълбото зад защитата на ЦСКА София. След рикошет в тялото на Браян Кордоба топката се озова в Бертранд Фурие, който моментално шутира и не остави шансове на Бусато - 0:1.

В 42-ата минута след дълъг пас на Джеймс Ето'о Аарон Исека се озова зад защитата на Септември. Нападателят обаче се засуети и върналият се навреме Мартин Христов изби отправения удар.

В 53-ата минута Мика Пинто центрира от пряк свободен удар в наказателното поле на Септември. Отбраната на гостите изчисти право в краката на Джеймс Ето'о, който шутира от воле, намирайки ръцете на Шейтанов, уловил успешно впоследствие.

Секунди по-късно при контраатака на "армейците" Аарон Исека напредна отдясно и центрира по земя към Годуин Коялипу, който шутира силно, но отново в обятията на вратаря Шейтанов.

В 55-ата минута Матиас Фаетон преодоля Михаил Полендаков и навлезе отляво в наказателното поле на гостите, след което подаде към Джонатан Линдсет. Норвежецът и застаналият близо до него Коялипу си попречиха и шутът на Линдсет излезе в тъч.

В 57-ата минута след центриране от Митко Митков в наказателното поле на ЦСКА София от статично положение Борислав Рупанов надскочи бранителите в "червено" и свали с глава към Асен Чандъров, който от своя страна стреля също с глава. Топката срещна лявата странична греда и падна в близост до Бусато, който улови.

Пет минути след това Иван Турицов центрира отдясно по нападението на ЦСКА София и намери Линдсет, който отклони с глава, но крайно неточно.

В 63-ата минута Митко Митков проби отляво, преодоля Турицов и шутира по диагонала, като топката премина покрай лявата странична греда.

В 70-ата минута при контраатака на Септември Фурие се озова непокрит в наказателното поле на домакините и шутира от малък ъгъл, като не съумя да улучи вратата. Секунди по-късно след шут на Коялипу от границата на наказателното поле Шейтанов се намеси отлично и боксира встрани.

Шест минути след това при постепенна атака на ЦСКА София Коялипу отправи шут извън наказателното поле на Септември, изпращайки топката над горната греда.

В 89-ата минута Джейсън Локило шутира директно от пряк свободен удар, топката се удари в крака на Линдсет и излезе в аут.

В първата минута добавено време Витиньо осъществи самостоятелен пробив отдясно, навлезе навътре и шутира по диагонала, но не намери очертанията на вратата на ЦСКА София.

ЦСКА СОФИЯ - СЕПТЕМВРИ 0:1

0:1 Бертранд Фурие 38

ЦСКА СОФИЯ: 1. Густаво Бусато (В) (К), 19. Иван Турицов (63 - 22. Джейсън Локило), 5. Лумбард Делова, 6. Лиъм Купър (24 - 13. Браян Кордоба), 18. Мика Пинто, 99. Джеймс Ето’о (67 - 15. Тибо Вион), 26. Марселино Кареасо, 14. Тобиас Хайнц (46 - 10. Джонатан Линдсет), 45. Аарон Исека, 11. Матиас Фаетон, 73. Илиан Илиев (46 - 77. Годуин Коялипу)

Старши треньор: Александър Томаш

СЕПТЕМВРИ: 21. Димитър Шейтанов (В), 5. Михаил Полендаков, 4. Мартин Христов, 6. Виктор Очаи, 18. Кубрат Йонашчъ, 19. Митко Митков, 9. Асен Чандъров (К), 8. Мартин Моран (90 - 14. Георги Върбанов), 25. Франк Ландри (52 - 22. Витиньо), 15. Бертранд Фурие, 11. Борислав Рупанов

Старши треньор: Николай Митов

Главен съдия: Стоян Арсов

Червен картон: Митко Митков

Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 51 гласа.

Свързани новини