Отидете към основна версия

342 1

Ботафого с важна крачка към финала на Копа Америка

  • ботафого-
  • финал-
  • копа америка-
  • пенярол

Бразилският тим победи уругвайския Пенярол

Снимка: БГНЕС/EПA

Бразилският тим Ботафого е на крачка от първия в историята си финал в турнира Копа Либертадорес, след като победи с 5:0 като домакин уругвайския Пенярол в първи мач от полуфиналите на надпреварата, предаде БТА.

И петте попадение в срещата паднаха през второто полувреме. Венецуелецът Хеферсон Саварино даде преднина на Ботафого в 51-вата минута с елегантен удар, а четири по-късно Александър Барбоса покачи на 2:0.

Отново Саварино в 59-ата минута уби всякаква интрига в срещата, а в заключителните 20 минути на редовното време бразилските национали Луиз Енрике и Игор Жезус оформиха крайния резултат.

Изразителната победа, съчетана с успеха на другия бразилски представител в полуфиналите - Атлетико Минейро с 3:0 над аржентинския Ривър Плейт, прави все по-вероятно за пета поредна година финалът за Копа Либертадорес да бъде между два представителя от страната на кафето. Освен това през последните пет години неизменно отбор от Бразилия печели турнира.

За Пенярол остава надеждата, че може да направи чудо в реванша в Уругвай след седмица и да се класира за финала, който ще се играе на стадион "Монументал" в Буенос Айрес на 30 ноември.

Преди мача се стигна до грозни сцени, след като феновете на гостите и местната полиция влязоха в сблъсъци. След тях повече от 250 запалянковци на гостуващия отбор бяха арестувани, като властите в Рио де Жанейро посочиха, че у един от феновете е открит пистолет.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини