Отидете към основна версия

30 741 14

Най-скъпата къща на колела

  • elemment palazzo-
  • кемпер

Неизвестен купувач от Дубай е платил $3 000 000 за кемпер на австрийския производител Marchi Mobile. EleMMent Palazzo се смята за най-скъпата моторизирана каравана в света.



Двуетажният автомобил с дължина над 12 м и тегло 20 тона предлага жилищна площ от 323 квадратни метра. Шофьорската кабина е разположена високо над пътя по подобие на футуристичните прототипи на Луиджи Колани, а в интериора има декорации от чисто злато.



Основното помещение в EleMMent Palazzo се превръща в бар с натискането на един бутон. Отделно от него кемперът разполага с коктейлна зала с дивани, спалня с 40-инчов телевизор, аудиосистема и баня.



На покрива на подвижния дворец е разположена тераса с тента. Оборудването включва също подово отопление, камина, пълно кухненско обзавеждане с хладилник, кафемашина, съдомиялна, ледогенератор и противопожарна система с разпръскващи дюзи.



EleMMent Palazzo се задвижва от шестцилиндров дизел с мощност 510 к.с., съчетан с автоматична трансмисия. Максималната скорост на царския кемпер е 150 км/ч.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини