Last news in Fakti

7 Август, 2014 11:02 30 710 14

Най-скъпата къща на колела

  • elemment palazzo-
  • кемпер
Най-скъпата къща на колела - 1

Неизвестен купувач от Дубай е платил $3 000 000 за кемпер на австрийския производител Marchi Mobile. EleMMent Palazzo се смята за най-скъпата моторизирана каравана в света.

Най-скъпата къща на колела



Двуетажният автомобил с дължина над 12 м и тегло 20 тона предлага жилищна площ от 323 квадратни метра. Шофьорската кабина е разположена високо над пътя по подобие на футуристичните прототипи на Луиджи Колани, а в интериора има декорации от чисто злато.

Най-скъпата къща на колела



Основното помещение в EleMMent Palazzo се превръща в бар с натискането на един бутон. Отделно от него кемперът разполага с коктейлна зала с дивани, спалня с 40-инчов телевизор, аудиосистема и баня.

Най-скъпата къща на колела



На покрива на подвижния дворец е разположена тераса с тента. Оборудването включва също подово отопление, камина, пълно кухненско обзавеждане с хладилник, кафемашина, съдомиялна, ледогенератор и противопожарна система с разпръскващи дюзи.

Най-скъпата къща на колела



EleMMent Palazzo се задвижва от шестцилиндров дизел с мощност 510 к.с., съчетан с автоматична трансмисия. Максималната скорост на царския кемпер е 150 км/ч.

Най-скъпата къща на колела

Най-скъпата къща на колела

Най-скъпата къща на колела

Най-скъпата къща на колела

Най-скъпата къща на колела

Най-скъпата къща на колела


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нен Нен

    1 12 Отговор
    Има и по-скъпи и по-красиви и по-луксозни това прилича на грозен автобус който се е блъснал с висока скорост в грозен тир .

    Коментиран от #3

  • 2 Симеон Тасев

    1 7 Отговор
  • 3 Симеон Тасев

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Нен Нен":

    лисицата и гроздето а ??????????/

    Коментиран от #7

  • 4 Кобрата

    5 0 Отговор
    Тази каравана е като имение
  • 5 PROFESIONALISTA

    1 2 Отговор
    За Бг не става. С тези ниските гуми на кой къмпинг ще успее да се добере без да укриви джантите?

    Коментиран от #6

  • 6 Владислав Димитров

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "PROFESIONALISTA":

    Прав си, но едва ли някой харабин ще се нарисува с това чудо в България !
  • 7 Нен Нен

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Симеон Тасев":

    Няма нищо общо с лисицата и гроздето, бих предпочел всеки нов дом на колела от този клас пред това изродче, това в статията е по-накичено от циганска Жигула, виж например Terra Wind, прилича си на готин автобус и може да се използва и за яхта но според мен немците си го правят най-добре или по-конкретно фирмата : Volkner Mobil Performance
  • 8 Иван Господинов

    0 1 Отговор
    Интересно къде мисли да къмпингува с тоя кемпер в Дубай след като целите ОАЕ са само пясъци без никакви гледки и температури понякога подминаващи 50 градуса . Най-вероятно ще го ползва в чужди държави откъдето пък следва въпроса дали няма да му е по-евтино и по-удобно да отсяда само в луксозни хотели щото 3 милиона да ги разбиеш за 3-4 години се получават доста пари за хотел. Не вярвам това нещо да издържи повече от 3-4 години в отлична форма а надали на някой милиардер му се живее в раскрибуцан кошник а като се замисля колко работи има за разваляне в него най-вероятно ще приключи зарязан на някой паркинг с ключовете на таблото. Все пак в Дубай има хора за които 3 милиона са толкова колкото са за нас 3 стотинки
  • 9 Бай Бай

    0 1 Отговор
    Alooo faktite!!! Kade gi sabrahte 300 kvadrata v tva grozno neshto??? Dalgo nad 12 metra ok. Za da se dviji normalno po patishtata ne bi trqbvalo ga e po shiroko ot 3 metra 13x3=39 i kakvo izliza che tova neshto trqbva da e s baq baq etaji. Tova da ne e podvijna kooperaciq??
  • 10

    0 2 Отговор
  • 11 Златин Славчев

    0 0 Отговор
    iako
  • 12 Mehmet Lutvi

    0 0 Отговор
    SUPER
  • 13 S Doichinov

    0 0 Отговор
    Nice.
  • 14 hahoto

    0 0 Отговор
    Normalnite dvuetajni kushti sa 170-180 kvadrata. A tova go pishe 323 ili avtora na statiqta e v golqma zabluda ili kum 3te miliona vliza i Trietajna kushta :D:D:D