Отидете към основна версия

19 Януари, 2015 11:32, обновена 19 Януари, 2015 11:32 3 397 1

Продава се картът на Айртон Сена

  • айртон сена-
  • dap-
  • картинг-
  • карт

Мнозина основателно смятат Айртон Сена за най-великия талант в историята на Формула 1. Успехите на бразилеца обаче не са резултат единствено от вродените му качества.

Подобно на всеки друг професионален пилот, Сена изкачва всички стъпъла в йерархията на моторните спортове преди да получи шанс да се състезава с най-бързите мъже на планетата, започвайки с картинга.

Последният старт на Айртон с миниатюрните болиди преди преминаването му във Ford 1600 е през 1981 г.  Именно картът, с който се състезава тогава, ще бъде предложен на търг в Париж на 5 февруари.



Шасито DAP BH33, подготвено специално според изискванията на бразилеца, се намира в безупречно състояние въпреки изминалите 34 години. Картът е каран само 2 часа след последното състезание, в което го управлява Сена.

Машината е закупена директно от собственика на DAP Анджело Парийа, но без двигателя. По-късно е монтиран идентичен мотор, което вероятно ще се отрази на цената. Въпреки това организаторите от аукционната къща Bonhams са оптимисти и очакват картът да се продаде за сума между $28 000 и $32 000.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини