Last news in Fakti

16 Май, 2017 13:15, обновена 16 Май, 2017 13:16 8 310 3

От 0 до 100 за секунда и половина

  • daymak-
  • c5 blast-
  • карт-
  • рекорд
От 0 до 100 за секунда и половина - 1

Канадската компания Daymak твърди, че нейният C5 Blast е най-бързият електрически карт в света. Малката състезателна количка ускорява от 0 до 60 мили/ч (97 км/ч) само за 1.5 секунди.

От 0 до 100 за секунда и половина

Феноменалното постижение се дължи на уникалната силова установка. За задвижването на колелата се грижи само един електромотор с мощност едва 14 к.с. Освен него обаче C5 Blast е снабден с 12 турбовентилатора. Четири от тях създават тяга от 60 кг и подпомагат ускорението, а останалите 8 генерират подемна сила и намаляват теглото на карта от 200 на 100 кг.

От Daymak все още не са предоставяли C5 Blast за официално измерване на динамичните характеристики от независима институция, но са сигурни, че електромобилчето им ще успее да подобри световния рекорд за подобни машини. Той принадлежи на Университета за приложни науки в Оснабрюк и е признат от "Книгата на рекордите Гинес". Немският карт ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.635 секунди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рандом

    8 0 Отговор
    То ще излети бе
  • 2 Гост

    8 10 Отговор
    Чакаме отговора на руските инженери само да изтрезнеят. Те направили прототип на електрически картинг на база на Ладата на бай Иванчо на баща му.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.