Отидете към основна версия

20 441 41

Путин се срещна с боен робот – аватар

  • путин-
  • владимир путин-
  • робот - аватар-
  • армия-
  • въоръжение

Ясно е само, че роботът-аватар трябва да може да участва в бойни действия, да управлява превозни средства, но и да оказва първа медицинска помощ на ранени и пострадали войници

Руският военно-промишлен комплекс е на път на претвори в действителност мечтите на режисьора Джеймс Камерън от „Аватар“.

Президентът Владимир Путин във вторник е посетил разположения в подмосковието военен полигон Климовск, където се запознал с боен робот-аватар, съобщава РИА Новости. Управляван дистанционно от оператор роботът-аватар показал умения в боравеното с пистолет, улучвайки пет пъти мишена. Накрая той направил показно кръгче с ATV по пистата на полигона пред погледа на руския президент, гордее се в. "Московски комсомолец".

Демонстрацията е отбелязала края на първия етап на проекта, зад който стоят Изследователският институт „Андроидна техника“ и Фондът за перспективни изследвания, припомня телевизия НТВ.

Проектът за създаване на боен робот-андроид за нуждите на руската армия трябва да се реализира на няколко етапа. В момента не се дават повече подробности. Ясно е само, че роботът-аватар трябва да може да участва в бойни действия, да управлява превозни средства, но и да оказва първа медицинска помощ на ранени и пострадали войници, обобщава ТАСС.

Самият Владимир Путин е подчертал, че Русия трябва да залага на високите технологии при въоръжаването на армията, отбелязва в. „Красная звезда“.

Анализатори припомнят, че от години Русия се стреми да разработи собствени роботи, които да се използват от армията. През 2014 г. премиерът Дмитрий Медведев се запозна с опитни образци на робот-разузнавач, робот – сапьор и робот – хеликоптер.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини