Last news in Fakti

21 Януари, 2015 11:25 20 429 41

Путин се срещна с боен робот – аватар

  • путин-
  • владимир путин-
  • робот - аватар-
  • армия-
  • въоръжение

Ясно е само, че роботът-аватар трябва да може да участва в бойни действия, да управлява превозни средства, но и да оказва първа медицинска помощ на ранени и пострадали войници

Руският военно-промишлен комплекс е на път на претвори в действителност мечтите на режисьора Джеймс Камерън от „Аватар“.

Президентът Владимир Путин във вторник е посетил разположения в подмосковието военен полигон Климовск, където се запознал с боен робот-аватар, съобщава РИА Новости. Управляван дистанционно от оператор роботът-аватар показал умения в боравеното с пистолет, улучвайки пет пъти мишена. Накрая той направил показно кръгче с ATV по пистата на полигона пред погледа на руския президент, гордее се в. "Московски комсомолец".

Демонстрацията е отбелязала края на първия етап на проекта, зад който стоят Изследователският институт „Андроидна техника“ и Фондът за перспективни изследвания, припомня телевизия НТВ.

Проектът за създаване на боен робот-андроид за нуждите на руската армия трябва да се реализира на няколко етапа. В момента не се дават повече подробности. Ясно е само, че роботът-аватар трябва да може да участва в бойни действия, да управлява превозни средства, но и да оказва първа медицинска помощ на ранени и пострадали войници, обобщава ТАСС.

Самият Владимир Путин е подчертал, че Русия трябва да залага на високите технологии при въоръжаването на армията, отбелязва в. „Красная звезда“.

Анализатори припомнят, че от години Русия се стреми да разработи собствени роботи, които да се използват от армията. През 2014 г. премиерът Дмитрий Медведев се запозна с опитни образци на робот-разузнавач, робот – сапьор и робот – хеликоптер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 за родину

    1 1 Отговор
    а робот -пияч на водка няма ли?:)))

    Коментиран от #2

  • 2 gost

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "за родину":

    те и сами си я изпиват :))))))))))
  • 3 Чоки

    1 1 Отговор
    Той и Путин е Робокопче, я му вижте изражението на снимката, затова не могат руснаците да го махнат толкова време - не подлежи на човешки принципи
  • 4 Чоки

    0 0 Отговор
    интересно кой ще победи - роботът Чоки или Владо :-))))))))))))))))0
  • 5 999

    3 1 Отговор
    Не ги мислете тия те с една пушка на трима човека победиха Хитлер

    Коментиран от #6, #12

  • 6 mediator37

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "999":

    Нищо подобно. Хитлер , когато предприема на 22.06.1941г. отчайващия ход срещу предстоящата агресия на СССР е бил толкова "подготвен", че използва услугите на 120000 коня да му теглят оръдията и обозите. Ама е нямал друг смислен вариант.
    Толкова сте незапознат... Четете, да речем, американския военен историк Лидл Хард или поне Виктор Суворов ( Резун).

    Коментиран от #7, #9, #10

  • 7 раптор

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "mediator37":

    О да! Суворов е чиста монета... да знаеш!
  • 8 haskovliyata

    3 0 Отговор
    До "медиатор37" - надявам се,цифрата 37,да не е тази на годините Ви. защото ако е така, Вие ще сте най-малдият "историк" . И моля Ви, не четете така наречените "американски военни историци" - те знаят по-малко и от Вас. За справка - проверете кога Щатите се включват във Втората световна.
  • 9 999

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "mediator37":

    Нападението над Русия е планувано още 1940 г под кодовото наименование" Барбароса"нападението се води като най голямото в военната история с 200 девизии,3.9 милиона мъже 600000 хил. превозни средства 750000 коне подкрепени от финландски румънски и италиянски войски отварят фронт 2900 километра .Това по твоят кретенски и идиотски коментар означава ,че конете са били през 24 километра.Един съвет смени си името защото винаги ще знам кой е най простият в поста и не чети историци които собствената им държава няма повече от 300 г. история ,те използват историята за пропаганда .П.С. 95%от жертвите на Германия са на руският фронт

    Коментиран от #18

  • 10 Mercedes-Benz

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "mediator37":

    Базил Лидъл Харт е англичанин разбирачо! Колкото до войната бяхме на правилната страна, само че пусто Фюрера не му стигна късмета... И все пак Германия не се даде лесно срещу толкова многоброен съперник! Днес България щеше да е на три морета и българите да живеят достойно, без цигани, бежанци, комунисти и т.н.

    Коментиран от #11

  • 11 Николай Николов

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Mercedes-Benz":

    Ако Германия не се биеше на няколко фронта и Русия нямаше подкрепа от САЩ,нямаше да бъде никакъв проблем за я завладеят.Плана е бил за 4-ри месеца да са в Москва,а те още на 3-тия са били на 20км. от Москва!Жалко че е загубил,почти съм сигурен че сега щеше да е по-добре!

    Коментиран от #16

  • 12 Десислава Димитрова

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "999":

    с една пушка ,но и два автомата и танк .200 немски дивизии срещу 100 съветски армии!!!!

    Коментиран от #15

  • 13 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    ТОВА Е БЪДЕЩЕТО
    ЩЕ БЪДАТ ПУСКАНИ РОБОТИ СРЕЩУ ХОРА
  • 14 аз

    0 2 Отговор
    Руският "Тиерминатар" Т100 е готов.От кравария подготвят Т1000
  • 15 999

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Десислава Димитрова":

    В Уикипедия можеш да се по образоваш а не да коментираш като човек които не е виждал ученик по история не съм длъжен да го правя аз .

    Коментиран от #17

  • 16 йъ эхэаг

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Николай Николов":

    Когато няма никакви идеи за собственият си живот, тоталитаризма и терора са за предпочитане. Това е така, защото собствените цели са заменени от целите на друг. Той бива въздигнат да стои по-високо без сериозни аргументи и така простака се чувства ПО-ДОБРЕ..Вече има смисъл в живота си- да служи на своя господар..Липсата на такъв го обърква, мечтае и въздиша...
  • 17 Десислава Димитрова

    0 3 Отговор

    До коментар #15 от "999":

    мисля че знам доста повече от теб по темата.илюзията за малката ,бедно оборудвана и гладна и боса съетска армия ,воюваща срещу оргомната модерно въоръжена немска армия битува в пространството на алитератите ,но истината е по-скоро диаметрално противоположна!пробвай да го обориш навит съм да ползваш викито като доказателство!

    Коментиран от #20, #26

  • 18 mediator37

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "999":

    Конете, обикновено по два във впряг, теглят оръдие. Зад тях още един такъв конски впряг, зад него още. Това се нарича колона. Частите и съединенията заемат бойния ред като се придвижват в колона по път, а не в редица през поля и гори на през 24 км. по един кон.
    Ако Вермахтът е използвал повече от 120000 коня за превантивния удар, това още повече подкрепя тезата за неподготвеността на Германия. Инак всичко щеше да е на механизирана тяга.
    Вече и малките деца в детските градини знаят, че това е превантивен удар, твърде закъснял и неподготвен, колкото и голям да е. Ако Хитлер не беше тръгнал на 22 юни, след десет дни световният рекорд за най-голяма инвазия щеше да принадлежи на Сталин.
    На Вермахта принадлежат още световни рекорди като:
    - Най-голямата контраатака - Ардените дек.1944 - ян. 1945г.
    - Най-големият въздушен десант- 20.05.1940г.- о.Крит;
    - Най-големото обкръжение ( чувал) - септ. 1941г., Киев - 660 хил. убити и пленени съв.войници.

    Коментиран от #27

  • 19 На робота деда му

    1 0 Отговор
    Да му бяха сложили една табуретка на Путлин та да не се надига на пръсти да гледа през прозореца чучелото.
  • 20 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Десислава Димитрова":

    Пак ли започна с твоите измишльотини на тема Втората световна война??? Хайде чети малко повече история!

    Коментиран от #23

  • 21 Буров

    2 0 Отговор
    Ако отделяхте толкова средства и за нормален живот на руснаците,щяхте да сте номер1.Но на вас само война ви е в главата.
  • 22 рейган

    2 0 Отговор
    освен робот алкохолик,друго не могат да направят.Путито яха робота и дииии право в съда за военнопрестъпници в Хага
  • 23 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    пробваи се и ще видиш кой ги реди измишльотините :)!от опит знам ,че най-аругантните в този сайт са най-неуките .
  • 24 Даскал Петко

    0 0 Отговор
    Ей затова го уважавам интернета аз. Тук такива експерти ще срещнеш и такива истини за историята ще научиш, че ще ти падне шапката направо. Досега всички историци страшно са се заблуждавали, ама няма да прочетат малко коментари по темата, че да разберат колко са грешили. Впрочем като става въпрос за образованост, пише се "арОгантност"!!!!!!

    Коментиран от #28

  • 25 стартмен

    0 0 Отговор
    ЕЕЕЕЕ много завист!!!
  • 26 999

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Десислава Димитрова":

    Истината е,че ти си диаметрално проста и нямам никакво намерение да ти го доказвам.

    Коментиран от #30

  • 27 999

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "mediator37":

    КРАТУНЧО изпуснал си още един рекорд най големият разгром на вермахта 45г.Армия водена от психично болен сифилистик няма шанс.Ти в шезеото май само си чистил тоалетните и белил картофи.
  • 28 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Даскал Петко":

    пробваийдаскале и ти.липсата на познания в някои области не може да се компенсира с агресия шъ знаиш
  • 29 ярослав станчев

    0 0 Отговор
    Руският робот ще е най-миролюбивия от всички бойни роботи в света.Само докато го видят войниците на противника и ще се разбягват панически.Защото знаят,че 2 минути след робота ще кацнат 98-я гвардейская Свирская дважды Краснознамённая,воздушно-десантная дивизия и 7-я гвардейская десантно-штурмовая дивизия.
    Руснаците не случайно казват,че само техните ракети се борят за мир.Докато ги види врага и се е н....л,отива да пере гащи и няма война.Така ще е и с робота.
  • 30 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "999":

    така сте битите кучета лаете от ъглите!който ми е ял попарата не му се захваща!иначе заради лъжите натрупани в пространството ще кажа, че немската армия е много зле като въоръжение ,като численост,но добре организирана с модерна концепция за времето си управлявана от специалисти и с храбри и мотивирани войници и офицери.флота и авиацията са и гола вода,танковите войски са със скромни възможности,логистиката също,но немците компенсират с добра организация и дух.в последствие победителите които пишеха историята за да покажат значимостта на победите си поизкривиха историческата истина ,особено руснаците,но и американци ,англичани и франзузи също.архивите са достъпни всеки който не му се гледат турски сериали и биг брадър може да попрочете нещо .препоръчвам гудриан,маинщайн,карол ,хрушчов ,както и новите руски исторически анализатори, а може и направо викито!

    Коментиран от #31, #32

  • 31 999

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Десислава Димитрова":

    Като преписваше имената невидяли, че са с главни букви а за кучета та не може една овца да бие куче .
  • 32 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Десислава Димитрова":

    Моля те, чети си вестник "Шок" и повече не пиши тук. Единственото което демонстрираш с тези неграмотни постове е, че си страшно елементарен комплексар! Тъпизмите за неподготвена немска армия може и да се преглътнат, но да бъркаш имената на великите немски фелдмаршали Ерих фон Манщайн и Хайнц Гудериан........!!!

    Коментиран от #34

  • 33 Демократ

    0 0 Отговор
    "Московски комсомолец".Скапани комунисти.
  • 34 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Гост":

    кое е тъпизъм?амрията на германия е недостатъчна ,недоокомплектована ,без цели сектори въоръжение,немската военна икономика е нископроизводителна ,а и ресурсите и са ограничени.опонираи по същество и ще видиш шока,смешко!аман от комплексари ,прочели по пет реда във вестника и се напъват да обиждат.пробвай да опoнираш по същество ,пак те приканвам!

    Коментиран от #35, #36

  • 35 ярослав станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Десислава Димитрова":

    А щом "амрията на германия е недостатъчна ,недоокомплектована ,без цели сектори въоръжение,немската военна икономика е нископроизводителна ,а и ресурсите и са ограничени."....
    какво п...а си м...и дири германската армия в руска земя???И защо,дявол го взел,все се намира някой,като теб,който едва ли не изкарва германците светци,защото видиш ли тръгнали голи и боси на война с Русия???
    Народът е казал"Като те е страх от мечки не ходиш в гората".
    Кой им е крив на германците,че са тръгнали да се бият със СССР??? Каквото са си надробили това са сърбали.
    Айде беж у Вашингтон и в Берлин да целуваш черната .... краставица на чичо ти Барак и дъртата баница на баба Ангела.

    Коментиран от #40

  • 36 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Десислава Димитрова":

    Тъпизъм е всичко от теб! Ето ти пример: "АЙКААсансйксасйас дй дфйл акН КЙДБЦКЙСДЦЬМЗ,.МЬЦЖфдгфдгбжбжц.
    Е, разбра ли нещо?
    Наложително е да се ограмотиш, некадърен неграмотник!!!
  • 37 Демократ

    1 1 Отговор
    Нищо хубаво не е дошло от русия!

    Коментиран от #38

  • 38 ярослав станчев

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "Демократ":

    За някои може и да е така.
    За нас обаче,като изключим освобождението от турско робство,построяването на ядрена централа,силната икономика захранвана от евтини руски суровини,големия пазар за български стоки и защитата от врагове до 1989 г. наистина нищо хубаво не е дошло от Русия.

    Коментиран от #39, #41

  • 39 Демократ

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "ярослав станчев":

    сигурно имаш руска жилка,във истинската демокрация е БЪДЕЩЕТО,за съжаление демокрацията е непонятна за руснаците.
  • 40 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "ярослав станчев":

    само ми покажи къде съм споменавал че немците са светци или с право са нападнали ссср?коментирам историята такава квато е и независимо дали на теб ти отърва или не!в случая коментирам прехвалената немска армия ,която има офицялни статистики и те няма как да се променят щото не ти харесват.та пак приканвам хейтърите да пробват по същество да опонират,ти също може да пробваш!
  • 41 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "ярослав станчев":

    от целия ти пост е вярно само за освобождението!другото са натрупани от времето на соца лъжи!ти не си виновен ,че ги повтаряш ,щото са насадени в пространството като истини.всъщност нашата трагедия е най-голяма понеже бяхме искренни и добри ученици на руснаците с което разбихме обществото си и деградирахме тотално.за това и не можем да се стабилизираме за разлика от останалите бивши соц страни.тва за икономиката дето го твърдиш е също невярно.икономиката е силна когато печели,а не когато я имаш.нашата бе на тотална загуба следствие модела който ни бе наложен и фалира многократно,поне 3-4 пъти преди да се нареже на скраб ,щото само за тва ставаше!шокиращи са твърденията ми ,но за съжаление са истина.не ги правя щото искам да те заяждам или щото се подигравам ,а щото е така!