Отидете към основна версия

13 741 8

Дигитални огледала за обратно виждане

  • огледала за обратно виждане-
  • дигитални-
  • continental
Continental напълно премахва огледалата за обратно виждане и вместо тях водача има на разположение три специални камери на Continental и два монитора с вградени OLED диоди, насочени към обичайните посоки на погледа и показвайки какво се случва зад и в страни от автомобила.
 
Освен че дава на водача по-широко полезрение, системата на Continental елиминира светлинните отблясъци, показва допълнителна трафик информация, свързана със системите за асистиране на водача, елиминира натрупване на мръсотия и прах, прави счупените странични огледала нещо от миналото и дава на водачите по-добър поглед при лоша светлина и дъжд. Не на последно място, потреблението на гориво и шума от вятър в автомобила също намаляват поради по-ниското въздушно съпротивление.
Интегрирането на страничните камери към шасито е постигнато чрез малки, във формата на пирамида отвори в триъгълника на предното стъкло. Третата камера е ненатрапчиво интегрирана в основата на GPS антената на тавана на автомобила. Система за обработка на образите обединява заснетото от трите камери, за да създаде картина за всеки монитор. В допълнение на обикновените огледални образи, полето на визия на водача е разширено в пространство, обикновено недостъпно за него.
 
Така водача може да използва различни настройки, за да покаже изглед от страни или задната част на собствения си автомобил. В комбинация с подходящата ориентация, това “пришиване” на образи предотвратява всякакви “дупки” в полето на виждане - особено опасните за инциденти слепи точки на конвенционалните огледала.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.

Свързани новини