Отидете към основна версия

1 938 2

Задължителна регистрация за дронове в САЩ

  • дрон-
  • сащ

Щатското Федерално управление по гражданска авиация въвежда нови правила, които задължават всички собственици на радиоуправляеми летателни апарати да ги регистрират в национална база данни. Информацията ще съдържа лични данни като име, домашен адрес и електронна поща. Притежателите на дронове в заварено положение ще трябва да се запишат на отчет до 19 февруари 2016 г., а ако устройството е придобито след 21 декември - още преди първия му полет.

През първите 30 дни регистрацията ще бъде безплатна, а за всеки дрон ще се плаща по $5. Нарешаването на правилата ще се наказва със затвор до 3 г. или глоба до $27 000. На отчет подлежат всички летателни машини с тегло от 250 грама до 25 килограма. Полученият при регистрацията номер ще важи за срок от 3 години и трябва да бъде маркиран на корпуса. Собствениците на няколко дрона, закупени за хоби, а не за бизнес, ще могат да ги ползват с един номер. Така според американските власти потребителите ще бъдат заставени да ползват апаратите по-отговорно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Най-малкият дрон с камера

    С размер на страната от 1.5 инча (3.81 см) Axis Vidius лесно се обхваща с длан, но въпреки това може да предава и записва видео с разделителна способн ...
    04.01.2016
    3 095
    1