Last news in Fakti

15 Декември, 2015 14:40 1 917 2

Задължителна регистрация за дронове в САЩ

  • дрон-
  • сащ

Щатското Федерално управление по гражданска авиация въвежда нови правила, които задължават всички собственици на радиоуправляеми летателни апарати да ги регистрират в национална база данни. Информацията ще съдържа лични данни като име, домашен адрес и електронна поща. Притежателите на дронове в заварено положение ще трябва да се запишат на отчет до 19 февруари 2016 г., а ако устройството е придобито след 21 декември - още преди първия му полет.

През първите 30 дни регистрацията ще бъде безплатна, а за всеки дрон ще се плаща по $5. Нарешаването на правилата ще се наказва със затвор до 3 г. или глоба до $27 000. На отчет подлежат всички летателни машини с тегло от 250 грама до 25 килограма. Полученият при регистрацията номер ще важи за срок от 3 години и трябва да бъде маркиран на корпуса. Собствениците на няколко дрона, закупени за хоби, а не за бизнес, ще могат да ги ползват с един номер. Така според американските власти потребителите ще бъдат заставени да ползват апаратите по-отговорно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОСТ 69

    0 0 Отговор
    ТИЯ АМЕРИКАНЦИ СА НАПРАВО ГОТИНИ ХОРА БЕ. УТРЕ КАТО ПУСНАТ РОБОТИ ЗА ПРОДАЖБА ИСКАМ ДА СИ КУПЯ ЛИЧЕН ТЕРМИНАТОР ЗА ОХРАНА.ГОЛЯМО ВАЖНО ЗА ЕДИН ПИКЛИВ ДРОН.ЧЕ НЯМАЛ НОМЕР МИ ТОЙ МОЖЕ ДА Е ПРАВЕН В ЧАС ПО ТРУДОВО ОБУЧЕНИЕ.
  • 2 некойси

    0 0 Отговор
    Само бащицата не се е сетил да въведе режим на регистрация у нас. Ако се сети ще сложат сигурно и гражданска отговорност за тях.