Отидете към основна версия

15 274 16

Автономна Tesla до две години

  • tesla motors-
  • автономен автомобил

През 2018 г. Tesla Motors ще бъде в състояние да предложи на клиентите си напълно безпилотен електромобил, хвали се Илон Мъск в интервю за сп. Fortune. Според милиардера колата ще може да се придвижва абсолютно самостоятелно по всякакви пътища независимо от атмосферните условия.

"Смятам, че вече разполагаме с всички необходими компоненти. Трябва само да ги усъвършенстваме, да ги приложим правилно и да се убедим, че работят в различни условия. Задачата е много по-проста, отколкото смятат мнозина. За решаването й, разбира се, са нужни хиляди специалисти и поне две години усилена работа", коментира Мъск.

Роденият в ЮАР иноватор признава, че напредъкът на Tesla Motors в областта на безпилотните автомобили не означава непременно цунами от автономни коли по пътищата през 2018-а. Според Мъск ще бъде нужна поне година за решаване на юридически нюанси и получаване на съответните разрешения. В някои страни процесът можел да отнеме дори пет и повече години.

Tesla и в момента предлага електромобили с полуавтономен режим на движение. Тъй като возилата на компанията се продават с предварително монтирани камери и ултразвукови датчици, собствениците на по-стари модели трябва само да инсталират съответното обновление на операционната система, за да се възползват от екстрата. Системата не е напълно автономна, но може да изпълнява различни маневри като престрояване или избягване на внезапно появили се препятствия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини