Last news in Fakti

28 Декември, 2015 11:32 15 267 16

Автономна Tesla до две години

  • tesla motors-
  • автономен автомобил
Автономна Tesla до две години - 1

През 2018 г. Tesla Motors ще бъде в състояние да предложи на клиентите си напълно безпилотен електромобил, хвали се Илон Мъск в интервю за сп. Fortune. Според милиардера колата ще може да се придвижва абсолютно самостоятелно по всякакви пътища независимо от атмосферните условия.

"Смятам, че вече разполагаме с всички необходими компоненти. Трябва само да ги усъвършенстваме, да ги приложим правилно и да се убедим, че работят в различни условия. Задачата е много по-проста, отколкото смятат мнозина. За решаването й, разбира се, са нужни хиляди специалисти и поне две години усилена работа", коментира Мъск.

Роденият в ЮАР иноватор признава, че напредъкът на Tesla Motors в областта на безпилотните автомобили не означава непременно цунами от автономни коли по пътищата през 2018-а. Според Мъск ще бъде нужна поне година за решаване на юридически нюанси и получаване на съответните разрешения. В някои страни процесът можел да отнеме дори пет и повече години.

Tesla и в момента предлага електромобили с полуавтономен режим на движение. Тъй като возилата на компанията се продават с предварително монтирани камери и ултразвукови датчици, собствениците на по-стари модели трябва само да инсталират съответното обновление на операционната система, за да се възползват от екстрата. Системата не е напълно автономна, но може да изпълнява различни маневри като престрояване или избягване на внезапно появили се препятствия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джон Конър

    1 0 Отговор
    Остава да чакаме кога Скайнет ще започне войната срещу хората и естествено - кога ще дойдат терминаторите...
  • 2 опсмопсус

    1 0 Отговор
    Скайнет е интернет, той и сега е в действие, ама терминатори нема, НЕМА И ДА ИМА!
    Тесла ще фалират бмв, ваг-.ните, мерц, рино и пижо ако не се заемат веднага с електромобила.
    Фабриката в Холандия бълва 450коли Тесла на ден!А се готвят за нова в Германия, ще забият кол в сърцето на ваг-.ните!

    Коментиран от #4

  • 3 опала

    0 0 Отговор
    терминаторите са компютрите, лаптопите, смартфони, които изземват функциите на все повече хора, като ги правят излишни, а оттам безработни и бедни и така ги терминират бавно, но сигурно.

    Коментиран от #8

  • 4 Никой

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "опсмопсус":

    Никой няма да фалират ако не разберат как да печелят пари от тва нещо. Поинтересувай се малко, Тесла губят от всяка една продадена кола.

    Коментиран от #7

  • 5 ддд

    0 0 Отговор
    кому е нужна още една автономна кола?
    има хиляди
    погледнете през прозореца
    и о чудо има хиляди движещи се коли
    с една маймунка вътре
    или както го кръстите това дето завива
  • 6 TODOR STOYANOV

    0 0 Отговор
    I'll be back...
  • 7 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Никой":

    А ти да си чувал за първоначални инвестиции и срок на възвращаемост случайно . Ако продължават да увеличават продажбите двойно всяка година , както засега и както прогнозират всички анализатори , нямат никакъв проблем , че имали оперативна загуба .
  • 8 опсмопсус

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "опала":

    Taka да, съгласен, но истински терминатори нема да има!А тези устройства са в услуга на човека, мисленето е нашата работа.Затова използваме устройства да работят вместо нас!
  • 9 onq s konq

    0 0 Отговор
    Кому е нужна подобна кола-робот?!Колата определено няма да е евтина,което значи че купувачът й има достатъчно въэможности да си наеме частен шофьор,вместо да си повери живота на някакъв сложен автомат,дето не се знае дали някой електрон няма да си сбърка посоката си и да стане мазалото.Ако пък говорим за хора обичащи да карат/мисля че мнозинството са такива/...къде остава тръпката да скочиш на педала и да "накажеш джигитите в ъгъла"?:)А е казано:АМЕРИКАНЦИТЕ КАРАТ ЗА УДОВОЛСТВИЕ,А БЪЛГАРИНА-ЗА КЕФ!

    Коментиран от #10

  • 10 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Ако още не си разбрал , тези автомобили ще бъдат задължителни след 10-15 години , именно защото са единственият начин да бъдат озаптени джигитите и великите "шофьори" на които се дължат 95% от катастрофите , а колкото и да ти е неприятно , компютърът е сто пъти по-добър от всеки "частен шофьор " , а и за цената не се безпокой , спомни си колко струваше един лаптоп преди 10 години и колко сега , при десет пъти по-голяма производителност

    Коментиран от #12

  • 11 Pepo

    0 0 Отговор
    А как ще се отоплява купето при -15-20 градуса?
  • 12 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Е няма как да "разбера",защото ти явно се интересуваш от некви световни региони,а аз-конкретно от нещата в БГ!Та тук забраните бяха от 9.Септември до 10 Ноември/АКО НЕ СИ РАЗБРАЛ/ и в момента сме една от най-демократичните държави,на които дори Великият Запад завижда:) Та ако си фен на забраните-ей го Терминал -2,а ако си читав прогресивен БЯЛ ЧОВЕК-плащай си смешните глоби за "това-онова" и се чувствай като в рая:)

    Коментиран от #13, #15

  • 13 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Наглостта и простотията ти край нямат, номенклатурен самозабравил се! Само, че ако мой роднина загине след твоето кретенско шофиране на БМВ-то ти с 200 км/ч, лично ще те застрелям, знаейки че няма да ме хванат. Анархията не важи само за теб!!!

    Коментиран от #14

  • 14 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Охооо,товарищ регулатор,ти и максимални скорости зе да раздаваш а?Че и правосъдие с патлаци!Но знай,че "ТЯ Е БРОНИРАНА ЗДРАВО В ГЪРДИТЕ И БРОНЕБОЙНИ ПАТРОНИ ЗА НЕЯ НЯМА ОТКРИТИ":)
  • 15 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    За твое съжаление тая "демократична" държава от горе долу 8 години се намира в ЕС , и съответно се съобразява с неговите регулации , така че очаквай да бъде от първите , които ще го въведат , а за твоята комплексарщина даже няма и да споменавам

    Коментиран от #16

  • 16 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Какво се занимаваме със този - той е "велик", защото е от ГЕРБ и кара БМВ. Бай Ганьо е жив и за него законите са комунистическа отживелица. Само, че в Германия или САЩ, с неговото поведение на пътя, не би излязъл от затвора!
    Но както е казал "комунистът" Алберт Айнщайн: "Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост".