Отидете към основна версия

5 113 20

Колата на Apple ще се произвежда от Magna Steyr

  • apple-
  • magna steyr-
  • titan-
  • icar

Разработката на първия автомобил в историята на Apple ще продължи в "секретна лаборатория" в центъра на Берлин, твърди Frankfurter Allgemeine Zeitung. Според немския вестник електрическата кола ще излезе на пазара през 2020 г., а производството ѝ ще бъде възложено на австрийската корпорация Magna Steyr.

В момента берлинският екип на Apple включва 15-20 специалисти от "световно ниво", работили за различни германски производители на автомобили. Събеседник на Frankfurter Allgemeine Zeitung подчертава, че това са "млади професионалисти с напредничаво мислене, чиито иновационни идеи не са получили подкрепа от предишните им работодатели".

Немците ще отговарят за проектирането, конструирането на механични възли и софтуер, както и с развитието на пазарна стратегия. По непотвърдена информация в началото електромобилът на Apple ще бъде достъпен само под аренда и в рамките на програми за споделено ползване, тъй като американците нямало да могат да развият дилърска и сервизна мрежа достатъчно бързо.

Автомобилният проект на Apple носи кодовото име Titan, но серийният продукт най-вероятно ще се казва iCar. Информаторът на Frankfurter Allgeimene Zeitung твърди, че колата няма да разполага със система за автономно управление, както се говореше досега.

Преди няколко дни стана ясно, че работа в Apple започва бившият вицепрезидент на Tesla и ексглавен инженер на Aston Martin Крис Порит. Британецът ръководи разработката на новия Model 3, One-77 и V12 Zagato.

Magna Steyr, която според Frankfurter Allgeimene Zeitung ще стане "автомобилният Foxconn на Apple", произвежда автомобили за MINI, Mercedes-Benz и Peugeot. Ако информацията на вестника се потвърди, "ябълковата" кола най-вероятно ще се сглобява на конвейерите, които ще бъдат освободени след края на жизнения цикъл на сегашните MINI Paceman и Countryman.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини