Отидете към основна версия

27 938 26

ЗАЗ за олигарси

  • заз-
  • запорожец-
  • заз-11055-
  • тунинг-
  • vip

Когато под ръка няма петметров седан от висш клас, суперлуксозна лимузина за VIP пътници може да се построи и на базата на стара "Таврия". Този извод най-вероятно е мотивирал създателя на странното возило от снимките да превърне стара баничарка ЗАЗ-11055 в истински дворец на колела.

Украинската резиденция на колела предлага всичко необходимо за безметежното придвижване на всеки по-непретенциозен олигарх - централен "трон" вместо задна седалка, изобилие от простор и панорамен покрив над главата на видния пасажер, мини бар с чаши за шампанско и кожена тапицерия с извезани надписи, които подчертават ексклузивността на ЗАЗ-ката.

Товаропътническата Таврия е получила дискови спирачки и кормилна рейка от ВАЗ-2109, "титаниеви" (според продавача) джанти с нови гуми, хидравлична ръчна спирачка, чупещ волан, отопляемо предно стъкло, подгряване на седалките, скъпа аудиосистема, биксенонови фарове и т.н.

Баничарките са известни с отвратителната акустика на фургонната част и затова салонът е обезшумен с допълнителна звукоизолация. "Тронът" пък се сгъва, за да оформи удобно легло за отмора и други удоволствия, разнообразяващи монотонното бизнес ежедневие на пътника.

ЗАЗ-ът за олигарси е облепен с бял перлен винил и очевидно е коствал на създателя си немалко усилия и средства. Това обаче не значи, че струва скъпо. Собственикът му го предлага за едва $2 600.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини