Отидете към основна версия

2 639 1

Advanced Radar Sensor от Continental за VW

  • volkswagen-
  • tiguan-
  • continental-
  • advanced radar sensor

Разпознаване на пешеходците, спиране навреме, безопасност на пътя - радарът с дълъг обхват Advanced Radar Sensor на компанията Continental може всичко това. Той открива обекти и пешеходци на разстояние до 170 метра от автомобила и предупреждава шофьора, а автоматичната спирачна система се активира при аварийни ситуации. Иновацията на Continental е част от стандартното оборудване на новия VW Tiguan като сензора е инсталиран точно зад емблемата на автомобила.

Радарът от ново поколение различава статични и движещи се обекти и осигурява изцяло ново ниво на сигурност. Благодарение на широкия зрителен ъгъл, радарът позволява не само засичане на други превозни средства, но и на пешеходци. Изключително предимство е и неговата устойчивост при неблагоприятни метеорологични условия като мъгла, слаб дъжд или заслепяващо слънце.

Чрез иновативната технология шофьорите могат спокойно да се отпуснат и да се насладят на пътуването докато радарът и интелигентния Adaptive Cruise Control вършат своята работа. Всичко, което се случва на пътя е наблюдавано непрекъснато, а дистанцията с автомобила отпред автоматично се регулира, без нужда от намеса на водача. Adaptive Cruise Control позволява на водачите на VW Tiguan да се насладят на спокойно шофиране с нисък разход на гориво.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Първи тест на новия Volkswagen Tiguan

    Берлин, Германия. Наш екип от мястото на събитието. Немците от Volkswagen представиха второто поколение на компактния си кросоувър Tiguan още през ...
    26.04.2016
    25 792
    29