Last news in Fakti

4 Юли, 2016 12:50 2 631 1

Advanced Radar Sensor от Continental за VW

  • volkswagen-
  • tiguan-
  • continental-
  • advanced radar sensor
Advanced Radar Sensor от Continental за VW - 1

Разпознаване на пешеходците, спиране навреме, безопасност на пътя - радарът с дълъг обхват Advanced Radar Sensor на компанията Continental може всичко това. Той открива обекти и пешеходци на разстояние до 170 метра от автомобила и предупреждава шофьора, а автоматичната спирачна система се активира при аварийни ситуации. Иновацията на Continental е част от стандартното оборудване на новия VW Tiguan като сензора е инсталиран точно зад емблемата на автомобила.

Радарът от ново поколение различава статични и движещи се обекти и осигурява изцяло ново ниво на сигурност. Благодарение на широкия зрителен ъгъл, радарът позволява не само засичане на други превозни средства, но и на пешеходци. Изключително предимство е и неговата устойчивост при неблагоприятни метеорологични условия като мъгла, слаб дъжд или заслепяващо слънце.

Чрез иновативната технология шофьорите могат спокойно да се отпуснат и да се насладят на пътуването докато радарът и интелигентния Adaptive Cruise Control вършат своята работа. Всичко, което се случва на пътя е наблюдавано непрекъснато, а дистанцията с автомобила отпред автоматично се регулира, без нужда от намеса на водача. Adaptive Cruise Control позволява на водачите на VW Tiguan да се насладят на спокойно шофиране с нисък разход на гориво.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jack Bauer

    0 0 Отговор
    "...докато радарът и интелигентния Adaptive Cruise Control вършат своята работа..." а ще може ли в същото време да гледаме "Хари Потър" или има опасност да ни прегази камион :D :D :D