Отидете към основна версия

16 071 38

Mercedes ще представи нови дизелови агрегати

  • mercedes-
  • e-class-
  • om 654-
  • дизел

Въпреки постепенното отблъскване на дизеловите двигатели, германският производител Mercedes ще представи нова гама агрегати, като първият ще се помещава в новата Е-class с означения E220d. Той ще бъде използван във голям диапазон от модели, независимо от разположението му - надлъжно или напречно, като ще покрива изцяло Euro 6.

Изцяло алуминиевата му конструкция ще понижи теглото в сравнение със сегашното поколение - 168 срещу 199 килограма, а турбокомпресора ще се върне към стандартния вариант. Кубатурата е намалена с 47.5 кубически сантиметра на цилиндър. Отговорна в най-голяма степен за повишението на продуктивноста с близо 13% в сравнение с OM 651, е новата commonrail система за впръскване на гориво с налягане от 2050 бара, като мощността му ще бъде повишена от 170 на 195 коня, но без промяна във въртящия момент. Специално Nanoslide покритие пък ще намали нивата на триене. Обещаният според производителя среден разход в новата E-class за агрегата с вътрешен код OM 654, ще достига 3.9 литра на 100 километра с CO2 емисии от само 102 грама. 

Сегашният дизелов ОМ 651 e най-използвания двигател в историята на марката и очакваме до края на годината неговият замесник да се появи в моделите на Mercedes.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини