Отидете към основна версия

53 515 21

Новите модели зимни гуми

  • зимни гуми

Идва време, когато трябва да сменим летните гуми със зимни. На тези от вас, на които им предстои покупка на нови зимни гуми ще им е от полза информацията за новите модели на някои от най-популярните марки.

Goodyear и Fulda
В Европа продажбите на новите Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1 започнаха още от месец май тази година. Иновацията представлява адаптирана за кросоувъри версия на гумите за леки автомобили Goodyear UltraGrip Performance Gen-1. Последната бе пусната на пазара миналата година и събра доста високи оценки, като особено важна е максималната от TÜV SÜD Product Service GmbH.

Това не е единствената новина от този производител. Брандът Fulda, принадлежащ на GoodYear, показа модела Kristall Control HP2. Ще припомним, че под тази марка американците продават по-бюджетните си модели. Новата Fulda сменя досегашната Kristall Control HP, която беше показана през 2010 година.

Dunlop
Специалистите от Dunlop вървят по пътя на GoodYear. Първоначално те представиха гумата за леки автомобили Dunlop Winter Sport 5, а впоследствие на нейна база бе направена версия за кросоувъри, която получава приставката SUV.

Pirelli
Италианците пускат на пазара зимната гума без шипове Pirelli Cinturato Winter, която сменя досегашния модел SnowControl Serie 3. Основната таргет група на тези гуми до момента беше от хора, притежатели на автомобили от компактния и среден клас. В сравнение с предшественика иновацията впечатлява с увеличен ресурс.

Continental
Към момента няма информация за нов модел на зимна гума от именития производител, но интерес представлява една новост, пусната от Matador - марка, която е собственост на Continental. Новата нискобюджетна зимна гума се нарича Matador MP 30 Sibir Ice 2.

Yokohama
Компанията представя обновените варианти на всесезонните Geolandar G015 и зимните гуми IceGuard Studless G075. Първата е зимно ориентирана и е предназначена за SUV-та и пикапи и е с нова шарка на грайфера. Новата IceGuard Studless G075 впечатлява с една от най-меките смеси на пазара.

Kumho
Южнокорейците показват Kumho WinterCraft WP71 - гума, предназначена за т.нар. премиум сегмент. Корейците обещават върхово сцепление и отлична управляемост, както на мокра, така и на суха студена настилка. Гумата се представя отлично и в дълбок сняг.

Nokian
Финландците са едни от лидерите, що се касае до зимни гуми. Новият им продукт се нарича WR A4 и заменя досегашния WR A3. Иновацията е с асиметрична шарка, а в конструкцията и са внесени редица подобрения, оказващи влияние на ресурса на гумата.

Michelin, Kleber и BFGoodrich
Michelin не вади нова гума за предстоящата зима, но нейните подмарки BFGoodrich и Kleber има с какво да се похвалят. Първата нова гума на концерна е BFGoodrich g-Force Winter 2 - гума с ориентация към широка гама от превозни средства. В сравнение с предшественика g-Force Winter са подобрени свойствата на гумата на сняг.
Kleber показва новата Krisalp HP3, което на практика е пълен аналог на иновацията на BFGoodrich. Тази гума заменя досегашната HP2.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини