Отидете към основна версия

14 021 14

Subaru няма да се занимава повече със сенокосачки

  • fuji heavy industries-
  • subaru-
  • сенокосачки

Ръководството на японския холдинг Fuji Heavy Industries (FHI) - компания известна най-вече с производството на автомобили Subaru, реши на съвет на директорите, да закрие подразделението си Industrial Products.

До момента специалистите в Industrial Products се занимаваха с разработката и производството на помпи, генератори, а така също и с малки двигатели за сенокосачки, култиватори и снегоходи.

Производството на територията на Япония ще бъде окончателно прекратено до есента на следващата година, но японците ще продадат лицензите за този си вид техника на китайци, които са техни партньори.

Става дума за съвместните предприятия Fuji Changchai Robin и Shandong Huasheng Zhongtian Machinery. От тук на сетне Fuji Heavy Industries ще съсредоточи усилията си основно в производството на автомобилите Subaru.

Аерокосмическите програми ще са другият приоритет на компанията. Известно е, че Fuji Heavy Industries се занимава с производството на компоненти за самолети, като сега ще прави централните секции на крилата на Boeing 777X.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини