Отидете към основна версия

23 731 7

По-големите коли са причина за ПТП-та по време на паркиране

  • паркиране-
  • паркомясто-
  • птп

Експерти от компанията Accident Exchange правят едно любопитно изследване, което показва каква е причината за нарасналия брой на катастрофи по време на паркиране на автомобилите.

Само във Великобритания инцидентите от подобен характер са се увеличили за последните две години с 35%. Това според Accident Exchange е свързано с увеличаването на габаритите на автомобилите.

Не е тайна, че почти всеки следващ модел на даден автомобил превъзхожда по габарити предшественика си. Специалистите отчитат, че през последните 15 години размерите на семейните хечбекове са се увеличили с 15%.

Всъдеходите също бележат сериозен ръст по отношение на габарити. От друга страна, размерите на стандартното място за паркиране на Острова не са се променяли от доста време. Те са: дължина - 4.8 м. и широчина - 2.4 м.

По последни данни във Великобритания са станали 657 000 аварии на паркоместа, като това е само за последната една година. Това прави приблизително по 1 800 на ден. Тези инциденти причиняват щети в размер на 1.4 милиарда британски паунда.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини