Отидете към основна версия

17 962 2

10 странно изглеждащи мобилни телефони

  • nokia-
  • motorola-
  • samsung-
  • странно-
  • телефон

Дизайнерите невинаги успяват в начинанието си да бъдат креативни

Haier P7 Pen Phone

Откакто мобилните телефони заляха широката общественост, производителите се опитват да спечелят потребителя с иновативен дизайн и уникални устройства, но невинаги им се получава. Именно така се раждат и някои от най-странно изглеждащите телефони. Ето десет от най-любопитните модели, създавани някога:

10. Motorola V70 (2002 г.)

Когато бе пуснат на пазара преди 15 години, Motorola V70 впечатли с въртяща се клавиатура. Подобна иновация се хареса на хората, но не за дълго. В крайна сметка моделът си остана само и единствено със славата на странен телефон.

9. Nokia 7600 (2003 г.)

Интересният дизайн на Nokia 7600 наподобява сълза. Бутоните на клавиатурата са наредени около екрана - нещо, което със сигурност е мъчило всеки притежател на модела.

8. Nokia N-Gage (2003 г.)

Друг голям дизайнерски провал на Nokia. Целта на Nokia N-Gage бяха геймърите, които обаче така и не бяха приласкани и си останаха с "Game Boy"-конзолите. Идеята за 2 в 1 - телефон + игрална конзола така и не бе осъществена с този модел.

7. Samsung Serene (2005 г.)

Samsung Serene, отличаващ се с кръгла клавиатура, е плод на общата работа между Samsung и Bang & Olufsen, компания за луксозни продукти. Не е типичният зле изглеждащ телефон, но тогавашната му средна цена от около 1300 щатски долара отказва повечето желаещи.

6. Nokia 7280 (2004 г.)

Още един представител на Nokia в класацията. Модел за фукане, в чийто дизайн се преплитат черно, бяло и червено. Изгасвайки бавно, екранът се превръща в огледало. Красив мобилен телефон, който обаче би бил сметнат за странен днес.

5. BlackBerry Passport (2014 г.)

BlackBerry Passport беше опитът на компанията да сервира ново вино в стара бутилка. Произведен за хора, оглеждащи се за BlackBerry от старата школа, но с подобрени параметри. Въпреки това, квадратната му форма го прави, меко казано, странен и некомпактен.

4. Samsung Juke (2007 г.)

Мобилен телефон, предназначен за меломани. Поддържа широк спектър от музикални формати и 2 гигабайта памет. Най-интересната част обаче е дизайнът - отчасти уникален, отчасти странен. Samsung Juke така и не се наложи на пазара.

3. Monohm Runcible (2015 г.)

Идеята на Monohm Runcible е да напомни за старите джобни часовници. Кръглият смартфон си има всякакви екстри, но дизайнът му определено е един от най-нестандартните.

2. Haier P7 Pen Phone (2004 г.)

Някой все още да желае телефон, който да може да пише на хартия? Имате го - Haier P7 Pen Phone. Този модел така и не набра популярност, но определено е един от най-особените.

1. The Golden Buddha Phone (2009 г.)

The Golden Buddha Phone е един от най-скъпите мобилни телефони, произвеждани в Китай. Инкрустиран с 24-каратово чисто злато и нефрит, лакиран с перлена пудра. Все още обаче остава учудването какъв тип човек би хвърлил луди пари за подобен апарат.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини