Отидете към основна версия

22 313 6

Nissan спира работа и отзовава 1.16 млн. коли

  • nissan-
  • отзоваване-
  • сервизна акция-
  • сервизна кампания

Всички японски фабрики на Nissan Motor преустановяват работа за две седмици заради открити нарушения при инспекциите за качество на автомобилите за местния пазар, съобщава "Иинтерфакс". Спирането на работата ще бъде съпътствано от сервизна кампания, която ще обхване 1.16 коли, произведени от началото на 2014 г.

Причина за радикалната мярка са резултатите от проверка, която е установила, че много от заводите са възлагали финалната проверка за качеството на продукцията на производствени линии със съвсем друго предназначение. В резултат на това автомобилите са били инспектирани от служители без нужната квалификация.

От Nissan съобщават, че сервизната кампания няма да засегне изнасяни в чужбина коли, тъй като тя се налага по силата на специфичен закон, който важи само за територията на Япония. По думите на главния директор на компанията Хирото Саикава спирането на производството се налага, за да бъдат внесени необходимите изменения в конструкцията на инспекционните конвейери и да бъде увеличен броят на сертифицираните инспектори по качеството.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини