Отидете към основна версия

5 952 30

След Mercedes и BMW строи завод в Русия

  • bmw-
  • завод-
  • русия-
  • автомобили

Баварският автомобилен производител ще построи нов завод, който ще се намира в Русия. По-конкретно той ще е разположен в Калининградска област, а инвестициите са в размер на няколкостотин милиона евро.

Строителството на завода ще отнеме 2.5 години. Информацията е на "Ведомости", които цитират министъра на промишлеността и търговията Денис Мантуров. Към момента все още се избира точното местоположение на завода, като съоръжението ще е на площ от 56 хектара и ще е в индустриалния парк "Храброво".

Първоначално BMW ще използва терена под наем, като има опция впоследствие да го закупи. В същата област от 1999 година се произвеждат BMW-та, но до момента те се правят в завода "Автотор". Преди да се спрат на Калининградска област, баварците обмисляха варианта за строеж на завод в Московска област, а така също и в покрайнините на Санкт Петербург.

Ще припомним, че през тази година в Русия започва и строителството на завод на Mercedes-Benz, който ще бъде в т.нар. "Солнечногорский район". Там ще се правят A-, E- и S-Klasse, както и всъдеходите GLE и GLS.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини