Отидете към основна версия

53 955 9

Кои са най-добрите чистачки за кола

  • чистачки-
  • adac-
  • bosch-
  • swf-
  • valeo-
  • champion

 

Отговор на този въпрос дава независимата организация ADAC след тестове на автомобилни чистачки. Немските експерти отчитат не само работата на продукта като нов, а и след продължителна експлоатация от приблизително 150 000 цикъла в студ и жега.
 
Работата на чистачките се оценява и по това как почистват стъклото на място и в движение със 100 км/ч (този експеримент се прави в аеродинамичен тунел). Всъщност всички опити се извършват в симулирани условия, като в специално хале се променя температурата на въздуха.
 
Кварцови лампи симулират различна степен на пряка слънчева светлина, а различните видове валежи и завихряния се получават от множество дюзи, разположени над и отстрани на автомобила. Последният е VW Golf IV, а изпробваните чистачки са от двата най-популярни вида - меки и с външна метална структура.
 
Получените резултати са следствие от съвместните усилия на ADAC и OAMTC, като на първо място е класиран моделът Bosch Aerotwin. Второто място е за SWF Visiofleks, като и двата продукта представляват чистачки от типа меки.
 
Чак на трета позиция се класира продукт от по-стария вид - този с метално външно оребрение. Чистачката отново е дело на Bosch и носи моделно обозначение Twin Spoiler. Следват още два продукта, които са обозначени като "много добри". Това са Valeo Silencio и Champion Aerovantage.
 
Назад всички тествани марки и модели получават оценка "задоволително" или "незадоволително". Интересен е фактът, че само победителят в този тест - чистачката Bosch Aerotwin - е белязана като "отлична". Така че ако имате довирие на немците от ADAC, вече знаете кои са най-добрите авто чистачки.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.

Свързани новини