Отидете към основна версия

4 817 5

Мотоциклет у дома

  • lean gp-
  • симулатор-
  • компютърна игра-
  • мотоциклет

Почитателите на автомобилни игри винаги са били облагодетелствани с периферни устройства като волани, педали и скоростни лостове, докато феновете на мотоциклети с по-скромни финансови възможности могат да разчитат само на въображението си. Испански стартап обаче планира да поправи тази несправедливост с доста сполучлив байкърски симулатор в реални размери на относително приемлива цена.

Проектирането и създаването на подобна машина е сложна работа. Да се копира поведението на истински мотоциклет и да се напише програма, която да го пресъздава правдоподобно, следейки едновременно с това движенията на човешкото тяло в конкретната игрова ситуация, граничи звучи като невъзможна задача.

Ето защо разработчиците на LeanGP са подходили по друг начин към проблема, опростявайки максимално симулатора. Управлението се осъществява с помощта на волана и накланяне на тялото, а играта възприема тези движения като действие с джойстик.

LeanGP поддържа различни игри и аксесоари, включително очила за виртуална реалност като Oculus Rift, HTC Vive и др. Испанците са успели да постигнат спецификация "включваш и играеш" за конзоли PlayStation 4, Xbox и Nintendo Switch. Цената при предварителна поръчка е €999.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини