Отидете към основна версия

15 754 18

Напечатаната кола продължава да удивлява

  • x electric vehicle-
  • lsev

Вече ви разказахме за малкото автомобилче, разработено от компаниите Polymaker и X Electric Vehicle. Основната му особеност е, че то е напечатано на 3D принтер и макар и странно, съвсем не е изключено именно такова да е автомобилното бъдеще.

Моделчето LSEV не представлява само по себе си страхотна иновация, защото подобни автомобили сме виждали и преди, но всички те са били концептуални. Сега в Пекин конструкторите на LSEV представиха почти готовата за серийно производство версия. Китайците уверяват, че тази кола ще бъде пусната в масово производство.

Само някои от детайлите, като гуми, стъкла, двигател са произведени по стандартните способи, а всичко останало е напечатано на 3D принтер от лека и здрава пластмаса. Характеристиките на LSEV не впечатляват кой знае с какво - 100 км автономен пробег, 70 км/ч максимална скорост и т.н., но не това е най-важното.

Всеки LSEV може да бъде напечатан за около три дни. Технологията за триизмерен печат е позволила на конструкторите да сведат броя на детайлите, от които се изработва електромобилът, до 40-60 вместо 2 000 в обикновена лека кола. А цената ще е €8 500.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини