Отидете към основна версия

3 568 7

Холограма на жена в бъдещите "хюндаи"

  • hyundai-
  • холограма

Hyundai разработва холограмна технология за автомобилите си, обяви вицепрезидентът на компанията Ъй Сан Чун в интервю пред Bloomberg. Триизмерни изображения ще има не само на арматурното табло, а и мястото на пътника до шофьора.

Видът на холограмите ще може да се избира. Те ще могат да приличат на съпругата или секретарката, а впечатлението ще бъде сякаш до водача седи истински човек. Чун обаче не уточнява кога технологията ще стане част от оборудването на серийните "хюндаи".

Засега корейската компания е съсредоточила усилията си в други модерни технологии като изкуствения интелект. Hyundai си сътрудничи с Школата по дизайн в Роуд Айлънд, САЩ, където се проучват възможностите за използване на знанията за насекомите за усъвършенстване на системите за автономно управление.

"Изследваме аеродинамиката и структурата на насекомите по време на полет", казва Чун. "Интересуваме се от свойствата на хитиновите обвивки, антените и ставите им. Паяците, например, имат осем очи, а за автомобилите са недостатъчни и 10 далекомера и радара. Имаме какво да научим".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини