Отидете към основна версия

10 129 26

"Калашников" щял да продава новото ИЖ свободно

  • иж-
  • калашников-
  • кортеж-
  • мотоциклет

Мотоциклетът за почетния ескорт на руския президент, разработван от концерна "Калашников", ще се продава на всички желаещи, включително и в чужбина. Серийната версия ще излезе на пазара не под марката Aurus като автомобилите от проекта "Кортеж", а под познатия от времената на СССР бранд ИЖ, обяви шефът на държавната корпорация "Ростех" Сергей Чемезов, цитиран от ТАСС.

"Все още не е ясно дали мотоциклетът ще повтаря "кортежния". В него обаче със сигурност ще бъдат приложени дизайнерските и технически решения от проекта "Кортеж", казва Чемезов.

Концернът "Калашников" представи концепцията си за тежък мотоциклет за представителни нужди миналата година. Според официалната информация прототипът има боксерен двигател с мощност 150 к.с., който му позволява да ускорява от 0 до 100 за 3.5 сек. и да развива 250 км/ч, макар че мнозина се усъмниха в обявените динамични характеристики заради теглото от 510 кг.

До момента от "Калашников" са публикували единствено рекламно клипче, посветено на новото ИЖ. От представянето на мотоциклета пред президента Путин и други официални лица никой не само не е тествал прототипа, а и не го е виждал.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини