Отидете към основна версия

6 611 44

Тестваха хибрид по стандарта WLTP

  • wltp-
  • plug-in хибрид-
  • mitsubishi-
  • outlander phev

Новият Mitsubishi Outlander PHEV е един от първите plug-in хибриди, които са официално тествани по новите WLTP стандарти за разход на гориво и вредни емисии в реални условия. След модернизацията, която претърпя японското SUV, то достигна резултат от едва 46г/км и максимален EV пробег от 45 км.

Това го превръща в подходящ хибриден автомобил дори за централните части на градовете по света, които вече забраниха или се готвят да забранят влизането на замърсяващи въздуха автомобили. Вследствие на по-строгите тестове, много от конкуренти в сегмента на plug-in хибридите вече няма да отговарят на изискванията за ниски нива на вредни емисии, като някои от тях вече биват изтегляни от пазара.

Outlander PHEV е оборудван с 2.4-литров бензинов агрегат, използващ MIVEC технологията, като превключва плавно работа по цикъла на Ото и на Аткинсън, в зависимост от ситуацията. Той произвежда повече мощност, в сравнение със стария вариант (135 к.с. срещу 121 к.с.) и по-голям въртящ момент при увеличен диапазон на оборотите.

Електрическото задвижване на Mitsubishi Outlander PHEV също е подобрено, като електромоторът, действащ на задната ос произвежда 95 к.с., а задвижващата батерия е с увеличена с 10% мощност и капацитет до 13.8 kWh. Ускорението от 0-100 км/ч. е намалено с 0.3 секунди спрямо предишната версия до 10.5 сек.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини