Отидете към основна версия

4 618 11

Как ще си говорим с BMW-тата

  • bmw-
  • hey bmw-
  • intelligent personal assistant-
  • изкуствен интелект-
  • автомобили

След като Mercedes-Benz представи такава система в новата A-Klasse, сега и баварците бързат да наваксат. Системата на Mercedes се активира с фразата "Hey, Mercedes" и е способна да изпълнява не само преки команди, но и да разгадава словосъчетания, присъщи за т.нар. изкуствен интелект. Разпознава 23 езика, работи бързо и най-важното много адекватно.

От март 2019 година към водачите и пътниците във всяко BMW се присъединява подобен интелигентен дигитален персонаж, който се активира с простото "Hey, BMW". С него BMW Group дава начало на нова ера, в която все по-голяма част от управлението на автомобила и неговите функции може да се извършва посредством глас.

В бъдеще личният асистент ще подпомага водача и извън автомобила, например чрез Smart Speaker у дома или чрез смартфона по време на пътуване. Освен това той ще е съвместим с други дигитални асистенти и по този начин ще създаде връзка към други бързо развиващи се екосистеми.

Възможностите на личния асистент постоянно ще се развива чрез BMW Open Mobility Cloud и изкуствения интелект. Чрез редовно актуализиране, директно чрез Remote Software Upgrade върху смартфона и в автомобила, постоянно ще се добавят нови функции и възможности.

BMW Intelligent Personal Assistant научава процесите и навиците и в бъдеще може да ги постави в съответния контекст. Той подпомага водача, научава неговите предпочитания и е запознат с предпочитаните настройки като например подгряването на седалките или често посещаваните цели („Закарай ме в къщи“).

Уникалното в сравнение с другите дигитални асистенти е, че може да има собствено име (например „Чарли“ или Джой“). Това, според специалистите от BMW, му придава още повече индивидуалност.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини