Отидете към основна версия

5 150 9

Tesla пуска собствени автовози

  • tesla-
  • model 3-
  • автовоз

Tesla планира да се справи с "логистичния кошмар", който спъва доставките на Model 3, със собствени автовози, става ясно от съобщение на Илон Мъск в Twitter. Компанията успя да достигне заложените производствени тиражи на евтиния си електромобил, но сега се бори отчаяно с недостига на превозни средства за доставката на складираните готови коли.

Кризата е толкова дълбока, че през уикенда Мъск призова за доброволци, които да откарват автомобилите до центровете за доставка, защото се очертавало седмицата да бъде "напрегната". В опит да се справи с проблема Tesla дори започна да предлага услуга за доставки до дома на клиента.

Производството на собствени ремаркета за автовози звучи като доста екстравагантна идея, но компанията има опит с нестандартните решения. Експерти от автомобилната индустрия и до момента се дивят на хрумването на Илон Мъск Tesla да изработва самостоятелно седалките на електромобилите си, за да не зависи от подизпълнители. Почти целият бранш преотстъпва производството на подобни трудоемки части с ниска печалба на специализирани компании.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини