Отидете към основна версия

7 680 9

Надуваема палатка за автомобил

  • gentletent-
  • палатка

Австрийската компания Gentletent пуска в продажба първата в света надуваема авто палатка. Изделието се предлага в няколко модификации, които са съвместими не само с леки коли, пикапи и бусове, а и с мотоциклети и велосипеди. Предлага се дори и плаваща версия.

Представена на изложението Caravan Salon в Дюселдорф, надуваемата палатка за пикапи GT Pick-up тежи 28 килограма и в сгънато състояние се събира в калъф с размери метър на метър и дебелина 18 см. Когато се надуе, осигурява използваема площ с широчина 140 и дължина 220 см.

Палатката е ушита от материала Tencate All Season Touring с акрилно покритие. Външният слой Cordura с ултравиолетова защита е изключително здрав и устойчив на протриване. Напречното сечение на "тръбите" на скелета е 14 см.

В комплекта влизат стълбичка, крепежи, ремонтен комплект, 12-волтова помпа и два надуваеми матрака. Цената на GT Pick-up е €3 489.

По-проста и евтина е модификацията GT Roof, която се събира в калъф с размери 100 x 100 x 15 см и тежи 25 кг. При външни размери 330 на 150 см тя предлага използваема площ 220 на 140 см с височина 130 см. Разгъването отнема 10 минути, а цената е €2 190.

Според производителя този модел може да се използва и като лодка, но само в спокойни водоеми. Благодарение на компактните си размери GT Roof е подходящ също за мотоциклетисти и велосипедисти.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини