Last news in Fakti

25 Септември, 2018 15:27 7 628 9

Надуваема палатка за автомобил

  • gentletent-
  • палатка

Австрийската компания Gentletent пуска в продажба първата в света надуваема авто палатка. Изделието се предлага в няколко модификации, които са съвместими не само с леки коли, пикапи и бусове, а и с мотоциклети и велосипеди. Предлага се дори и плаваща версия.

Представена на изложението Caravan Salon в Дюселдорф, надуваемата палатка за пикапи GT Pick-up тежи 28 килограма и в сгънато състояние се събира в калъф с размери метър на метър и дебелина 18 см. Когато се надуе, осигурява използваема площ с широчина 140 и дължина 220 см.

Палатката е ушита от материала Tencate All Season Touring с акрилно покритие. Външният слой Cordura с ултравиолетова защита е изключително здрав и устойчив на протриване. Напречното сечение на "тръбите" на скелета е 14 см.

В комплекта влизат стълбичка, крепежи, ремонтен комплект, 12-волтова помпа и два надуваеми матрака. Цената на GT Pick-up е €3 489.

По-проста и евтина е модификацията GT Roof, която се събира в калъф с размери 100 x 100 x 15 см и тежи 25 кг. При външни размери 330 на 150 см тя предлага използваема площ 220 на 140 см с височина 130 см. Разгъването отнема 10 минути, а цената е €2 190.

Според производителя този модел може да се използва и като лодка, но само в спокойни водоеми. Благодарение на компактните си размери GT Roof е подходящ също за мотоциклетисти и велосипедисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БУЛ ШИТ ПАУАТКА

    17 6 Отговор
    Кой ги купува тея глупости ? Само забележете - млада жена тегли с велосипеда си малко ремърке с заветната палатка - пфу ще повърна ! На друга снимка виждаме с палатката по река ! ! ! Абе пълна комедия ,че и 6 бона им искат хахаха смях
  • 2 ОБ4

    9 1 Отговор
    Ами ако духне силен вятър????

    Коментиран от #3

  • 3 олала

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "ОБ4":

    Тя ще държи до определено ниво на вятър. Палатките са хитри. За австриец това са 1_2 работни заплати. Палатка и микробус става голяма площ. Ако имаше и баня цял дом вила.
  • 4 гост

    7 2 Отговор
    34,89евро да, но 3489евро не.
    Къмпингуването е нискобюджетен туризъм, къде в тези хиляди евро се вижда това?

    Коментиран от #7

  • 5 vasik atanasova

    1 3 Отговор
    практично и оргинално е
    на мене ми харесва
  • 6 Гост

    2 0 Отговор
    Ще си купя каравана за тези пари
  • 7 are sq

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Къмпингуването не е нискобюджетен туризъм, а туризъм с друг тип изживяване.
  • 8 аре ся

    1 1 Отговор
    в европа има хора, а за доста бг знам, палят колелото и по 30 дена въртят и минават по 3-4000км. в европа има доста издръжливи жени, за разлика от разглезените и вечно недоволни българки
  • 9 лабораторията

    0 1 Отговор
    единственото предимство на тая палатка е,че си на високо и не може да нахълта мечка да ти оправи запека, но за толкова пари се има стари кемпери от англия, които лесно могат да се приведат в добро състояние за още няколко стотачки. Ако си решил да опъваш палатка, една за 50 лева върши същата работа