Отидете към основна версия

4 965 7

Симулатор на потно шофьорско седалище

  • ford-
  • robutt-
  • симулатор

През последните години инженерите на Ford неуморно бълват все по-екстравагантни разработки в областта на автоматиката, но най-новият им проект слага всичко създадено до момента в (буквално) задния си джоб. Както подсказва името му, Robutt е робот, който имитира задни части.

Ford използва тази машина отдавна, за да изпробва издръжливостта на автомобилните седалки. От миналата година обаче в тестовия процес е добавена влага, така че да се симулира изпотен след тренировка или друго физическо натоварване шофьорски задник.

Само за три дни Robutt може да седне зад волана 7 500 пъти, което се равнява на 10 години непрекъсната експлоатация. За модел е ползвана физиологията на средно статистическия мъж - възглавницата на робота се загрява до 36 °C и се импрегнира с 450 милилитра вода.

Главният инженер на Robutt Флориан Рохвер смята, че с новата си функция симулаторът му става незаменим при проектирането на автомобилни седалки, които издържат на всякакви въздействия. Потният седалищен тест е приложен за пръв път при разработката на Fiesta, а от тази година ще се използва при всички модели на Ford.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини