Отидете към основна версия

3 504 6

Невероятно, но факт: Каршеринг за деца

  • каршеринг-
  • деца-
  • услуга-
  • volvo

Новата услуга може и да звучи плашещо за някои, но шведите от Volvo не смятат така и възнамеряват да вложат пари в развиването й. Става дума за своеобразно обединение на проверени родители, на които всеки може да повери детето си.

Тази практика е често срещана и у нас, като не са малко онези, които се разбират с родители на съученици на детето си и се редуват в карането им до училище, например. От Volvo искат да "канализират" тази дейност, като това ще стане чрез специално приложение.

Идеята е на американската компания Zen, която прави специалното приложение, а Volvo ще инвестира пари в него, за да се превърне услугата в реалност. Участниците в проекта Zen минават през строги проверки в три етапа. Щателно се проверява опитът им на шофьори, както и опита и комуникацията им с деца.

Накрая всеки от кандидатите дава личният си автомобил за строг технически преглед. Одобрените се свързват чрез приложението и организират превоза на групи от деца по интереси.

През цялото време приложението дава възможност да следите местоположението на вашето дете. Ако тази услуга стане масова, както се надяват от Volvo, това ще бъде крачка напред в безопасното превозване на деца от точка А до точка Б.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини