Last news in Fakti

9 Март, 2019 11:30 3 494 6

Невероятно, но факт: Каршеринг за деца

  • каршеринг-
  • деца-
  • услуга-
  • volvo
Невероятно, но факт: Каршеринг за деца - 1

Новата услуга може и да звучи плашещо за някои, но шведите от Volvo не смятат така и възнамеряват да вложат пари в развиването й. Става дума за своеобразно обединение на проверени родители, на които всеки може да повери детето си.

Тази практика е често срещана и у нас, като не са малко онези, които се разбират с родители на съученици на детето си и се редуват в карането им до училище, например. От Volvo искат да "канализират" тази дейност, като това ще стане чрез специално приложение.

Идеята е на американската компания Zen, която прави специалното приложение, а Volvo ще инвестира пари в него, за да се превърне услугата в реалност. Участниците в проекта Zen минават през строги проверки в три етапа. Щателно се проверява опитът им на шофьори, както и опита и комуникацията им с деца.

Накрая всеки от кандидатите дава личният си автомобил за строг технически преглед. Одобрените се свързват чрез приложението и организират превоза на групи от деца по интереси.

През цялото време приложението дава възможност да следите местоположението на вашето дете. Ако тази услуга стане масова, както се надяват от Volvo, това ще бъде крачка напред в безопасното превозване на деца от точка А до точка Б.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сиджимко

    8 6 Отговор
    Каршеринг ??? Така и не става ясно какво е това.Да го обясни авторът.

    Коментиран от #2

  • 2 Емил

    15 4 Отговор

    До коментар #1 от "Сиджимко":

    Това е нещо като да си предоставиш колата за обществено ползване, след като си направил това с жената! Третата стъпка е да преоставиш и децата
  • 3 Ц1 сертифициран

    10 4 Отговор
    В случая името на услугата би трябвало да е кидшеринг.
  • 4 Блабла

    8 0 Отговор
    Дрън дрън все едно и без това приложение, (строгите) техническите прегледи и проверки за опит не може да се разберем със съседа днес аз да карам децата утре той

    Коментиран от #5

  • 5 Пешо

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "Блабла":

    Швеция и децата? Тези обратните не ги бива да правят деца.
  • 6 Коментара

    3 0 Отговор
    Моля фен масата да не се сърди ама тук работата е малко - като няма с какво, всяка тъпотия е добра реклама... Като с елтроното ограничаване на 180км.ч. Щели да канализират...успех! Утре пробвайте да канализирате и личните ми отношения с цел по-добра оптимизация на време и ресурс...