21 Март, 2019 11:23 7 129 21

Специален ключ "спъва" автомобила

  • volvo-
  • care key
Специален ключ "спъва" автомобила - 1

Volvo представя специален ключ - Care Key, който позволява на клиентите на Volvo да ограничат максималната скорост, когато отдават автомобила си за ползване от близки или приятели. Care Key ще бъде част от стандартното оборудване на всички нови Volvo автомобили от моделна година 2021.

От Volvo са на мнение, че ограничението на максималната скорост и технологията Care Key илюстрират как автомобилните производители могат активно да поемат отговорност в стремежа за постигане на нулеви смъртни случаи, насърчавайки промяна в поведението на водачите на пътя.

Технологията Care Key позволява на водачите да ограничат максималната скорост на шофиране, преди да преотстъпят автомобила си на друг член от семейството или на по-млади и неопитни шофьори – например тийнейджъри, които току-що са взели шофьорските си книжки.

Ще припомним, че по-рано този месец Volvo Cars обяви, че ще намали до 180 км/ч максималната скорост на всички нови модели от 2020 г., като своеобразен сигнал към обществеността за опасността от шофирането с превишена скорост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йосип Броз Тито

    23 4 Отговор
    Евала на шведите, така се прави...
    Даже ще е хубаво чрез този ключ, собственикът сам да избира на колко километра да ограничи скоростта, така като дадеш колата на някой неопитен, ограничаваш на 60-70 километра и дотам...
  • 2 гост

    16 3 Отговор
    Тоя ключ ще е само репетиция !!! От 20203 по закон в автомобила трябва да има вграден ограничител на скоростта до позволената в дадения участък от пътя , за което ще ползва данни от навигационната система !!!! ЗА ВСИЧКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ !!!! Тоест скорости над 130 ще има само на затворени писти !!!

    Коментиран от #3, #10, #12, #13

  • 3 гост

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    2023 г , а не 20203 !!
  • 4 Паткан

    5 4 Отговор
    Ford го имат от поне 6 години - My Key му викат...
  • 5 Гост

    18 7 Отговор
    Незнам ама според мен е по-опасно отколкото безопасно ! Помислете ситуация....изпреварваш със 110 км и е ограничена до 120 км. Срещу теб идва автомобил (по двулентов път) и за да изпревариш ти е нужно малко повече ускорение (примерно 130 км), а го нямаш. Какво става в тази ситуация ми е въпросът ???

    Коментиран от #7, #8

  • 6 горан

    8 3 Отговор
    до 5 просто няма да изпреварваш, навсякъде където има двупосочен път в България ограничението е макс 80 км, 120 е само за магистралите, с тези ограничения скъпите и мощни автомобили се обезмислят защото не можеш да им използваш мощноста, дали ще се движиш с каен или дачия вече няма да има никакво значение пристигаш за едно и също време
  • 7 Язе

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Това е магистрална скорост.Само в БГ на магистрала може да дойде някой срещу теб.
  • 8 Bubbles

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    ХА и за 10км/ч скорост ще тръгнеш да изпреварваш?
    Нищо чудно че вБългария мрат толкова хора по пътищата.
  • 9 Ibor

    1 1 Отговор
    На Фиата и сега го имам ограничението. Друг е въпроса, че всеки запознат с менюто може да промени настройките.
  • 10 решение

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    един gps jammer и изключване на датчика за километража и евентуално датчиците за abs/esp и няма ограничител вече освен ако не е заложено в софта на двигателя при последна предавка да ограничава макс обороти. тези електронни системи и изгъзици са за хора които немогат да карат и като стъпят на сняг и лед незнаят къде се намират

    Коментиран от #11

  • 11 гост

    3 6 Отговор

    До коментар #10 от "решение":

    А ти докога си мислиш , че за тебе няма закони ???? Случайно да си чувал , че промени в автомобила , неразрешени от производителя и законодателството са УГЛАВНО престъпление , подлежащо на затвор ?? Да не говорим при катастрофа колко кожи ще ти смъкнат застрахователите и другите , даже да не си ти виновния за ПТП-то ?? А какво ще се случи след първата камера която те щракне с превишвна скорост , което неминуемо ще стане почти веднага ?? Изобщо наистина ли си мислиш , че със селски номера си по-умен ??? Ще те разочаровам , ще си пример за тъпота и простотия !!!

    Коментиран от #17

  • 12 Здрасти

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Да ти кажа ли защо това няма да стане никога. Защото всички държави инвестират милиони в камери радари и това носи стотици милиони или милиарди на държавните бюджети. Пък и всяка технология си има цаката, на моята кола как платих 50 лв и ми махнаха тая безсмислена глупост старт стоп. Няма да стане това при положение че някои пъти се налага да се кара по-бързо. Спрете да гледате холивудска фантастика. На въпрос че Волво ще ограничава моделите си до 180 км/ч ще кажа че днес почти всички коли са ограничени на 250 но разбира се има начин да се премахне стига колата вече да е извън гаранция. ВОДАЧА Е ГОСПОДАР НАД АВТОМОБИЛА А НЕ ОБРАТНОТО.

    Коментиран от #15

  • 13 Random

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Ще си поиграем с компютъра тогава. Или директно вадим бушона на гпс

    Коментиран от #14

  • 14 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Random":

    И за теб коментар 11 !!!
  • 15 гост

    1 5 Отговор

    До коментар #12 от "Здрасти":

    Със тия "мантри" можеш да успокояваш единствено малоумни тинейджъри , явно сте на един акъл !!!! ВСЯКА държава с радост ще се лиши от милионите глоби в полза на ЛИПСА на катастрофи , които струват ДЕСЕТКИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ на същата тая държава и като материални и като нематериални щети и това е отдавна доказано !!! И за твое нещастие вече е станало , от 2023 година всички НОВИ автомобили в ЕС трябва да имат задължително независим ограничител на скоростта до разрешената д дадения участък от пътя и АВТОНОМНО (независимо от водача) спиране при аварийна ситуация !!! Дерзай в простотиите , нормалните хора ще направят каквото трябва такива като тебе да си продават селските тарикатлъци на село !!! А относно "цаката" можеш да погледнеш коментар 11 и да ти кажа , че на запад има един куп осъдени за незаконни промени в автомобила и в България няма да се забави още много !!!

    Коментиран от #16, #20, #21

  • 16 Random

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Окъсява се харда на гпс-а и сензора на автоматичното спиране и няма повече глупости, на властите казваш че се е повредил сам.
  • 17 Random

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Промените по автмобила се узаконяват. В Германия ти трябва само ТУВ сертификат и можеш ако щеш и двигателя да смениш. Ама ти четеш през ред и откъде да знаеш...

    Коментиран от #18

  • 18 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #17 от "Random":

    Ама разбира се , те от ТУВ ще ти "узаконят" нещо дето е изрично забранено със закон , а също така няма значение , че съзнателно караш технически неизправен автомобил , който веднага трябва да замине на ремонт !! Те полицаите доматите с колците ги ядат и ти си най-големия тарикат , ахахахахха !!!

    Коментиран от #19

  • 19 Random

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Хахаха, вземи прочети законите, а не говори наизуст. Било незаконно сменянето на двигател, хахаххахах.
  • 20 Здрасти

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Да като изпреварваш и трябва да дадеш газ за да стане по-бързо и някаква електроника ще те блокира и познай какво ще стане. В България чакай си да дойде подобно нещо, веднага ще чъфнат сервизи дето ще деактивират тези простотии. Може би и линейките, полицейските коли и пожарите също ще бъдат ограничени. Представи си къща гори и пожарната идва след един час защото тъпия компютър не разрешава повече от 30 или 50 км/ч. Така че гледай си фантастиките и не говори много като не разбираш пък и скоро време няма да караш подобен автомобил. Карай си там 20 годишния Опел или Форд и не се изказвай неподготвен. Също така и фефари, мазерати, порше, ламбо, и другите скъпи марки дето някой коли струват 1 милион няма да бъдат оборудвани с тези простотии. САЩ също няма намерение да слага подобни глупости в колите. То и сега има на по-модерните коли устройство дето ти казва че надвишаваш ограничението на скоростта.
  • 21 Здрасти

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    За твои сведения, проверих в интернет и няма подобно нещо дето казваш. Май доста си зле, пише съвсем друго за безопасността. От 2023 всички коли ще са със задна камера за виждане и ако забелязват човек ще спират, колите ще са оборудвани със система дето предупреждава водача че се движи твърде близо до друг автомобил и при необходимост се активира за да се избегне сблъсък. Също така ще има система ако разпознае човек на пътното платно и водача не го е видял колата да спре и ще работи само до 60км/ч и в градски условия. Система против заспивапе на волана ще има също. Така че преди да пишеш се информирай, никъде не пише че колата сама ще ограничава скоростта и въобще няма подобна идея.