Отидете към основна версия

9 525 31

Нова зареждаща технология за електромобили

  • електромобили-
  • технология-
  • renault-
  • vehicle-to-grid

Vehicle-to-grid зареждането, наричано също двупосочно зареждане, контролира кога електромобилът се зарежда и кога отдава енергия към електропреносната мрежа в зависимост от желанията на потребителите и натовареността на мрежата. Зареждането е оптимално, когато доставките на електроенергия надвишават търсенето, особено по време на пикове в производството на възобновяема енергия.

От друга страна електромобилите могат да връщат електроенергия в мрежата по време на усилено потребление като по този начин служат за средство за временно съхранение на енергия и се превръщат в ключови двигатели за развитието на възобновяемата енергия. По този начин електрическата мрежа оптимизира снабдяването с местна възобновяема енергия и намалява инфраструктурните разходи.

В същото време клиентите се радват на по-зелена, по-икономична консумация на електроенергия и са финансово възнаградени за обслужването на електрическата мрежа. Именно такава услуга в областта на електрическата мобилност стартира Groupe Renault. Технологията с променлив ток позволява поставянето на двупосочно зарядно устройство в превозните средства, което изисква лесна адаптация на съществуващите зарядни станции.

През 2019 г. в Европа ще бъдат представени първите петнадесет електромобила ZOE с двупосочно зареждане с цел развитие на технологията и полагане на основите за бъдещите стандарти. Първи тестове ще се проведат в Утрехт (Холандия) и на остров Порто Санто (в архипелага Мадейра, Португалия). В последствие ще бъдат представени проекти във Франция, Германия, Швейцария, Швеция и Дания.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини