Last news in Fakti

25 Февруари, 2019 14:54 11 332 15

Знаете ли кои са най-популярните електромобили?

  • електромобили-
  • класация-
  • популярност
Знаете ли кои са най-популярните електромобили? - 1
Изследване, включващо продажбите на изцяло електрически автомобили за изминалата 2018 година, показва, че най-популярният електромобил е Tesla Model 3. От този модел през миналата година са продадени 146 310 екземпляра.Знаете ли кои са най-популярните електромобили?

Втората позиция е за китайската електрическа кола BAIC EC-Series. Тези малки електромобилчета се купуват в Китай като топъл хляб, като за изминалата година са продадени 90 640 електрически коли с емблемата на BAIC.Знаете ли кои са най-популярните електромобили?

Третото място в класацията се заема от лидера по продажби в Европа Nissan Leaf. От тази електрическа кола и по-конкретно от нейната втора генерация, през миналата година са продадени 81 140 бройки.Знаете ли кои са най-популярните електромобили?

Веднага след призовата тройка се нарежда още един "китаец". Това е електромобилът BYD Qin PHEV, който всъщност разполага и с бензинов мотор, използващ се само при пълен разряд на батериите. От тази кола през 2018-а са продадени 47 420 броя.Знаете ли кои са най-популярните електромобили?

Най-известният американски електромобил Tesla Model S се нарежда чак на петата позиция. През изминалата година компанията на Илон Мъск е успяла да реализира на пазарите 47 020 екземпляра от флагмана си Model S.Знаете ли кои са най-популярните електромобили?


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Перър

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Driving pleasure":

    правилната посока е нагоре
  • 3 Mark Haynes Rukaisho

    19 8 Отговор
    Аз съм с Nissan leaf и съм много доволен
  • 4 Driving pleasure

    2 3 Отговор
    е кво сега? казах нещо нередно?

    Коментиран от #7

  • 5 grozen

    2 2 Отговор
    КРАСОТА:)
  • 6 Къде са немските марки

    12 6 Отговор
    Нали от миналата година щяха да започват производство и да убият Tесла, защото никой нямало да си купува американския боклук? Автомобилният пазар бързо започва да се заема от американски и китайски производители, особено китайски. Това засега не е проблем, защото на китайския пазар за сега има недостиг на електромобили, но само след две години когато производственият капацитет стане 20 милиона електромобила годишно, ще залеят световните пазари с евтини електрички. Тогава и на Тесла ще им е трудно, а на стогодишните почти невъзможно да вземат пазарен дял, да не говорим за печалби от електрически автомобили.
  • 7 гост

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "Driving pleasure":

    Босът на Tesla Илън Мъск прогнозира, че до края на годината компанията ще разполага с автономен автомобил, който да може да се придвижва напълно самостоятелно.
    Мъск направи това смело предположение в подкаста на основателя и главен изпълнителен директор на ARK Invest Кейти Ууд.

    „Това означава, че колата ще може сама да намира свободно място на паркинга, да идва при вас, когато я повикате и да ви отведе до избраната от вас точка без никаква външна намеса”, обясни Мъск.

    Той допълни, че лично ръководи развитието на програмата за автономно придвижване на Tesla Autopilot и всяка седмица обсъжда развитието й с инженерите, които работят по нея. Мъск уточни, че за реализирането на автономните технологии трябва да има законова рамка, която да позволява използването им по обществени пътища.

    Според него, предстои голям скок в развитието на автономните технологии и още догодина ще станем свидетели на напълно автономни автомобили. Повечето анализатори са на мнение, че това ще се случи доста по-късно.

    Освен това, Мъск обясни и какви са плановете на Tesla за развитие на производството на електромобили. До 2021 година те трябва да стигнат 1,5 милиона на година, а през 2023 да са вече 3 милиона . За който не е наясно това е повече от общото производство на Ауди и БМВ !!

    Коментиран от #13

  • 8 666

    5 2 Отговор
    Какво ме интересува като нито ще го видя скоро, нито мога да си го купя.
  • 9 Niknay

    5 4 Отговор
    Платена реклама.
  • 10 Японеца

    3 8 Отговор
    Електричките са супер, но винаги трябва да има ДВГ агрегат на метан, пропан-бутан или бензин за да се постигне продължителна автономност.Батерии за над 600км до пълно разреждане НЯМА ДА ИЗМИСЛЯТ ОЩЕ 20г.!
  • 11 600км?

    7 3 Отговор
    Изчакай 2-3 месеца за 600км пробег. След 20 години ще има зарядна инфраструктура и никой няма да се интересува от пробега. При мобилните телефони преминахме през този етап. Спомняте ли си, когато модата предлагаше и съответно се търсеха все по-малки телефони с все повече време за разговори с едно зареждане, което траеше цяла нощ? Сега някой знае ли колко му е времето за разговори? Търсят се все по-големи телефони, а зареждането става не веднъж седмично, а няколко пъти дневно. Въпреки това, сегашните батерии имат по-дълъг живот.
  • 12 гост

    3 3 Отговор
    Теслите са дизайнерски коли, а другите изглеждат като сглобени в час по труд и техника, нисан по-бива, но и той е смачкана жаба поне в първото си поколение.

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Димов

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Теслата била дизайнерска?! Шувинистичното малоумие блика от де що има отверстие, по заслепените теслофенчета=тесногръдчета. Дизайнерски геврек с дизайнерски панел. Това е. То, друго няма. А! И един дизайнерски мухло вътре, задължително напит до козирката, припаднал оповръщан на седалката, докато тесляка кръжи на автопилот, да му търси дупката, от която е изпълзял.

    Коментиран от #15

  • 15 Docenta

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Димов":

    Тесла изглежда като космически кораб в сравнение с другите имитации